ΕΛΛΑΔΑ

Άνοιξε η Β. Σοφίας-Κλειστή η Μιχαλακοπούλου από εργαζόμενους σε Αρεταίειο-Αιγινήτειο

Άνοιξε η Β. Σοφίας-Κλειστή η Μιχαλακοπούλου από εργαζόμενους σε Αρεταίειο-Αιγινήτειο
Εργαζόμενοι σε Αρεταίειο και Αιγινήτειο προχώρησαν...

Εργαζόμενοι σε Αρεταίειο και Αιγινήτειο προχώρησαν νωρίτερα στον αποκλεισμό της Βασ. Σοφίας διαμαρτυρόμενοι για το «λουκέτο» στα εν λόγω νοσοκομεία.

Ο δρόμος πλέον δόθηκε ξανά στη κυκλοφορία βάζοντας τέλος στο κυκλοφοριακό κομφούζιο που είχε δημιουργηθεί. Γιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό και διοικητικοί υπάλληλοι βρίσκονται αυτή την ώρα εξω από τα γραφεία του ΔΟΛ στη Μιχαλακοπούλου, κλείνοντας συμβολικά το δρόμο.

Οι εργαζόμενοι διαδηλώνουν την αντίθεσή τους φωνάζοντας συνθήματα και αναρτώντας πανό κατά μήκος του δρόμου.

Στο μεταξύ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας για τη λειτουργία των νοσοκομείων "Αρεταίειο" και "Αιγινήτειο" αναφέρει:

"'Εχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να εκταμιευτούν οι πρώτες δόσεις του προϋπολογισμού για τα δύο πανεπιστημιακά νοσοκομεία, Αρεταίειο και Αιγινήτειο και να μειωθούν τα λειτουργικά τους κόστη. Η έγκριση του προϋπολογισμού του 2011 έχει σταλεί για δημοσίευση στο ΦΕΚ", τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.

Παράλληλα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το υπουργείο Παιδείας έχει στείλει στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους το αίτημα για πληρωμή των δεδουλευμένων των τεσσάρων πρώτων μηνών του 2011 (Ιανουάριος-Απρίλιος), που αντιστοιχεί στο 28% του προϋπολογισμού τους.

Επίσης, έχει σταλεί έγγραφο στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, ώστε η πληρωμή των μελών ΔΕΠ της Ιατρικής Σχολής Αθηνών που υπηρετούν στα δύο Νοσοκομεία να γίνεται πλέον από τον γενικό προϋπολογισμό μελών ΔΕΠ του Υπουργείου Παιδείας. Αντιστοίχως, η πληρωμή των ειδικευόμενων γιατρών έχει ζητηθεί να γίνεται από τον αντίστοιχο προϋπολογισμό του Υπουργείου Υγείας".