ΕΛΛΑΔΑ

Αθώοι οι σχολικοί φύλακες

Αθώοι οι σχολικοί φύλακες

Αθώοι κρίθηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών οι 9 σχολικοί φύλακες που είχαν συλληφθεί τον Δεκέμβριο του 2013 μέσα στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας που πραγματοποιούσαν για τη διαδικασία της διαθεσιμότητας, ζητώντας ραντεβού με τον αρμόδιο υπουργό κ. Μητσοτάκη.

Οι 9 συλληφθέντες αντιμετώπιζαν κατηγορίες για αντίσταση κατά της αρχής και διατάραξη δημόσιας υπηρεσίας, οι οποίες, όμως, όπως τόνισε η εισαγγελέας «δεν προέκυψαν, τουλάχιστον για τους συγκεκριμένους κατηγορούμενους. Δεν είναι σαφές ότι οι συγκεκριμένοι απώθησαν τους αστυνομικούς, ούτε προέκυψε κάποια όχληση των εργαζομένων στο υπουργείο».

Απολογούμενοι με δάκρυα στα μάτια οι κατηγορούμενοι, αρνήθηκαν τις κατηγορίες και απέδωσαν την αγανάκτηση τους «στο άδικο που τους έπνιγε. Πέντε μήνες σε διαθεσιμότητα και πλέον είμαστε απολυμένοι. Όλους τους μήνες ο Μητσοτάκης ποτέ δεν μας δέχτηκε», είπαν.

Με την έκδοση της αθωωτικής απόφασης το ακροατήριο ξέσπασε σε χειροκροτήματα, με την πρόεδρο του δικαστηρίου να συνιστά ψυχραιμία και σύνεση σε μελλοντικές διαμαρτυρίες.

Διαβάστε επίσης:

Ένταση, χημικά και προσαγωγές στο υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης