ΕΛΛΑΔΑ

Ακυβέρνητο σκάφος στον Άγιο Αιμιλιανό με αλλοδαπούς

Ακυβέρνητο σκάφος στον Άγιο Αιμιλιανό με αλλοδαπούς
Εντοπίσθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή πλησίον άκρου Αγίου Αιμιλιανού, από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής ...

Εντοπίσθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή πλησίον άκρου Αγίου Αιμιλιανού, από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής Πορτοχελίου, το Α/Κ ‘’SIBYLA’’ σημαίας Καμπότζης, με πλήρωμα τέσσερις (04) αλλοδαπούς, το οποίο έπλεε ακυβέρνητο λόγω μηχανικής βλάβης.

Το Α/Κ, το οποίο κατά δήλωση των επιβαινόντων είχε αποπλεύσει από την Ελευσίνα, ρυμουλκήθηκε στο λιμάνι του Πορτοχελίου από το Α/Κ ΄΄ΑΡΓΥΡΩ΄΄ Ν.Σ. 284. Παρατηρήθηκε ελεγχόμενη εισροή υδάτων, μικρής έκτασης, ενώ δεν προκλήθηκε ρύπανση της θάλασσας.

Σε έλεγχο ο οποίος ακολούθησε, διαπιστώθηκε ότι ο αλλοδαπός κυβερνήτης δεν επέβαινε στο Α/Κ και αναζητείται, ενώ το σκάφος στερείται πρωτοτύπων εγγράφων αξιοπλοΐας και φέρει φωτοτυπία ληξιπρόθεσμου προσωρινού εγγράφου εθνικότητας.

Τα τέσσερα μέλη του πληρώματος συνελήφθησαν, για έναν εξ΄ αυτών εκκρεμεί ανεκτέλεστη απόφαση διοικητικής απέλασης και δύο εξ’ αυτών στερούνται ταξιδιωτικών εγγράφων.

Το Υπολιμεναρχείο Πορτοχελίου απαγόρευσε τον απόπλου του ανωτέρω σκάφους.