ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμολόγοι: Τα 5,4 Ρίχτερ ήταν ο κύριος σεισμός στην Ύδρα

Σεισμολόγοι: Τα 5,4 Ρίχτερ ήταν ο κύριος σεισμός στην Ύδρα

Καθησυχαστικός και ξεκάθαρος εμφανίστηκε ο σεισμολόγος, του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Θανάσης Γκανάς πως ο σεισμός που έγινε το βράδυ της Παρασκευής νοτιοανατολικά της Ύδρας, μεγέθους 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ήταν ο κύριος.

Όπως είπε χαρακτηριστικά στην πρωινή εκπομπή του MEGA η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στο Μυρτώο πέλαγος και το εστιακό βάθος ήταν 110 χιλιόμετρα.

Τόνισε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας και πρόσθεσε: «Τα 5,4 Ρίχτερ, που κατέγραψαν οι σεισμογράφοι, το βράδυ της Παρασκευής νοτιοανατολικά της Ύδρας ήταν ο κύριος σεισμός».

Επί ποδός πολλές περιοχές της Ελλάδας από τον σεισμό στην Ύδρα

Ανησυχία επικράτησε σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, από τη σεισμική δόνηση μεγέθους 5,4Ρίχτερ, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, που σημειώθηκε στις 23:08, 29 χλμ νοτιοανατολικά της Ύδρας και 89 χιλιόμετρα νότια της Αθήνας.

Η αρχική αυτόματη λύση έδωσε μέγεθος σεισμούς της τάξης των 5,6 Ρίχτερ.Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το εστιακό βάθος ήταν 111 χιλιόμετρα.

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησο, αλλά και στην Κρήτη και κυρίως στο βόρειο τμήμα της, όπου αρκετοί ήταν εκείνοι που πετάχτηκαν έξω από τα σπίτια τους, πιστεύοντας ότι ο σεισμός είχε επίκεντρο τη περιοχή.

Η σεισμική δόνηση είχε μεγάλη διάρκεια, ωστόσο η Πυροσβεστική Υπηρεσία του νησιού δεν ανέφερε ζημιές ή τραυματισμούς.

Διαβάστε επίσης:

Αισθητός σε όλη την ανατολική και κεντρική Πελοπόννησο ο σεισμός

Σεισμός στην Ύδρα: Δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές

Σεισμός στην Ύδρα: Δείτε πώς τον κατέγραψε ο σεισμογράφος

Αισθητός και στη Ν. Ιταλία ο σεισμός στην Ύδρα