ΕΛΛΑΔΑ

Ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία

Ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία

Άστατος θα είναι ο καιρός και σήμερα με νεφώσεις και τοπικές βροχές στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, ενώ καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις απογευματινές ώρες στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σήμερα από 9 έως 20 βαθμούς στα ανατολικά ηπειρωτικά, 4 έως 19 στη βόρεια Ελλάδα, 8 έως 21 και τοπικά 23 στη δυτική Ελλάδα, 8 έως 19 στο βόρειο Αιγαίο και από 10 έως και 21 βαθμούς στο κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από τα βόρεια με ένταση στο Ιόνιο από 3 έως 5 μποφόρ και στο Αιγαίο έως 5 και πρόσκαιρα 6 μποφόρ, με εξαίρεση τα νότια τμήματα όπου θα είναι δυτικοί – βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.

Ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός σε δηλώσεις του στο newsbomb.gr ανέφερε ότι η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και σήμερα, Δευτέρα, ωστόσο υποστήριξε ότι βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, κυρίως κατά τις απογευματινές ώρες στα κεντρικά και τα νότια της χώρας.

Ο κ. Τάσος Αρνιακός εμφανίστηκε ακόμα καθησυχαστικός για τα καιρικά φαινόμενα της εβδομάδας.

«Από την Τρίτη το κύμα κακοκαιρίας θα εκτονώνεται με τη χώρα να ξαναγυρνά και πάλι στο ανοιξιάτικο σκηνικό. Το πρωί και μέχρι το μεσημέρι θα έχουμε ηλιοφάνεια ενώ το απόγευμα ο καιρός θα είναι νεφελώδης και δεν αποκλείεται να σημειωθούν τοπικές βροχοπτώσεις.» δήλωσε στο newsbomb.gr ο μετεωρολόγος.

Διαβάστε επίσης:

Βροχές και καταιγίδες – Εξασθενούν τα φαινόμενα από την Τρίτη