ΕΛΛΑΔΑ

Ελλάδα 2014: Ψάχνοντας στα σκουπίδια...(pic)

Ελλάδα 2014: Ψάχνοντας στα σκουπίδια...(pic)

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις. Και... εκατομμύρια παραστάσεις συμπληρώνουμε εμείς. Εκατομμύρια παραστάσεις που αντικρίζει κανείς στην καθημερινότητά του και που ελάχιστα από τα μέσα ενημέρωσης της χωρας μας τολμούν να δημοσιεύσουν και να αναρτήσουν.

H συγκεκριμένη φωτογραφία θα μπορούσε να είναι και πρωτοσέλιδο κάποιας εφημερίδας και μάλιστα χωρίς κανέναν απολύτως τίτλο. Σκέτη και σκληρή όπως είναι. Όμως όχι, στη χώρα του Ράιχνεμπαχ, του Φούχτελ, του Μορς, του Τόμσεν, θεωρείται λαϊκισμός η δημοσίευση τέτοιων στιγμιότυπων.

Δεν είναι σωστό όταν η χώρα έχει πρωτογενές πλεόνασμα τόσα πολλά δισεκατομμύρια ευρώ, όταν βγαίνουμε με φόρα στις αγορές, όταν οι δείκτες της ανάπτυξης σπάνε τα κοντέρ, όταν η ανεργία και η ύφεση υποχωρούν στο ναδίρ, να δημοσιεύεις φωτογραφίες μιας γυναίκας που ψάχνει στα σκουπίδια.

Εδώ πρέπει να δημοσιεύονται φωτογραφίες από τους χιλιάδες επενδυτές που έρχονται καθημερινά από το εξωτερικό και κάνουν ουρές στα σύνορα για να «ρίξουν» τα λεφτά τους στην ελληνική οικονομία.

Να δημοσιεύονται μόνο φωτογραφίες από τα εκατομμύρια των Ελλήνων που ξεχύνονται περιχαρής στους δρόμους των μεγάλων αστικών κέντρων και της περιφέρειας για να γιορτάσουν τις χιλιάδες θέσεις εργασίας που προσφέρει η κυβέρνηση Σαμαρα - Βενιζέλου.

Συγχωρέστε μας για την δημοσίευση μιας τόσο πρωτόγνωρης εικόνας και ελπίζουμε να μην πέσετε από τα σύννεφα.