ΕΛΛΑΔΑ

Στο εδώλιο 6 δωδεκαθεϊστές

Στο εδώλιο 6 δωδεκαθεϊστές
Ποινική δίωξη για παρακώλυση συγκοινωνιών ασκήθηκε...

Ποινική δίωξη για παρακώλυση συγκοινωνιών ασκήθηκε σε βάρος έξι δωδεκαθεϊστών οι οποίοι συνελήφθησαν στα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες στο τμήμα του ΗΣΑΠ Μοναστηράκι-Θησείο. Και οι έξι, οι οποίοι σύμφωνα με την κατηγορία προσπάθησαν να εμποδίσουν την κατάχωση αρχαίου ναού προκειμένου να γίνει ανακαίνιση στη γραμμή του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου, παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Αυτόφωρο Μονομελές.

Εν τω μεταξύ, το Μονομελές Πρωτοδικείο εξέδωσε προσωρινή διαταγή με την οποία «παγώνουν» τα έργα, μέχρι την εκδίκαση της κύριας προσφυγής. Τη σχετική αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατέθεσαν πολίτες σε βάρος του ΗΣΑΠ.

Σύμφωνα, πάντως, με τη διευθύντρια των τεχνικών υπηρεσιών του ΗΣΑΠ, η ανακατασκευή της γραμμής είναι αναγκαία, καθώς είναι έτοιμη να σπάσει και το έργο είναι πολύ σημαντικό, αφού η συγκεκριμένη γραμμή εξυπηρετεί καθημερινά ενενήντα χιλιάδες άτομα.

Από την πλευρά τους οι πολίτες αλλά και η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Ελληνική Δράση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα – Πλειάδες» υποστηρίζουν ότι πρόκειται για ένα σημαντικό μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς, το οποίο θα πρέπει να προστατευθεί.

Η υπόθεση έχει οδηγηθεί και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στο Στρασβούργο, όπου προσέφυγε η συγκεκριμένη ΜΚΟ καταθέτοντας αίτηση για παραβίαση του σεβασμού της ιδιωτικής ζωής από το κράτος, της προστασίας του περιβάλλοντος, αλλά και της προστασίας της θρησκευτικής ελευθερίας.

Διαβάστε επίσης:

Επεισόδια και συλλήψεις στο Βωμό