ΕΛΛΑΔΑ

Tο παιχνίδι στο λούνα παρκ κατέληξε σε τραγωδία

Tο παιχνίδι στο λούνα παρκ κατέληξε σε τραγωδία

Ασύλληπτη τραγωδία σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής σε λούνα παρκστην συμβολή των οδών Κύπρου και Γούναρη στο Ελληνικό.

Το ανέμελο παιχνίδι είχε την πιο τραγική κατάληξη για ένα 13χρονο αγοράκι που τραυματίστηκε θανάσιμα.

Σοβαρά τραυματίστηκε και η αδερφή του, ηλικίας 9 ετών, η οποία νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση και έχοντας επαφή με το περιβάλλον, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία». Σύμφωνα με τους γιατρούς το κοριτσάκι, φέρει τραύμα στον πνεύμονα.

Πώς έγινε το δυστύχημα

Ένα δυνατό φύσηγμα του ανέμου είχε ως αποτέλεσμα να παρασυρθεί η μπάλα εκτός πισίνας και να προσκρούσει σε τοίχο μπροστά στα έντρομα μάτια των γονιών και των παρευρισκόμενων. Το αγοράκι χτύπησε το κεφάλι του και δυστυχώς το χτύπημα αυτό απέβη μοιραίο, ενώ η 9χρονη αδελφή του τραυματίστηκε και νοσηλεύεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες αμέσως μετά το συμβάν περίπου 20 γονείς που βρίσκονταν στο σημείο έτρεξαν προκειμένου να βοηθήσουν τα δυο παιδιά, ενώ τις πρώτες βοήθειες έσπευσε να δώσει και ένας νοσηλευτής ο οποίος διαμένει σε πολυκατοικία κοντά στο λούνα παρκ.

Το ασθενοφόρο έφτασε μετά από 10 με 15 λεπτά και παρέλαβε τα δυο παιδιά για να τα μεταφέρει στο νοσοκομείο Παίδων.

Ο διοικητής του νοσοκομείου που νοσηλεύεται η μικρή ανάφερε σε τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων πως βρίσκεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ενώ φέρει τραύμα στον πνεύμονα, έχοντας όμως καλή επικοινωνία με το περιβάλλον.

Για το άτυχο αγοράκι ανέφερε πως ο θάνατός του διαπιστώθηκε στο νοσοκομείο καθώς έφερε χτύπημα στο κεφάλι.

Τραγικές φιγούρες οι γονεις των δύο παιδιών που βρίσκονται έξω από την ΜΕΘ.

Πολλά είναι πάντως τα ερωτηματικά για τα μέτρα ασφαλείας καθώς πρέπει να διευκρινιστεί το γιατί επετράπη σε παιδιά να χρησιμοποιήσουν το συγκεκριμένο παιχνιδι υπό αυτές τις καιρικές συνθήκες.

Η αστυνομία έχει ήδη προχωρήσει στη σύλληψη των τριών υπεύθυνων του λούνα παρκ. Πρόκειται για αλλοδαπούς χειριστές των παιχνιδιών. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια και για πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης. Σήμερα το πρωί θα μεταβούν στον εισαγγελέα.

Ο ιδιοκτήτης είναι από τα Ιωάννινα και διαθέτει εταιρεία με λούνα παρκ ανά την Ελλάδα. Αμέσως μετά το δυστύχημα ξεκίνησε για την Αθήνα και ισχυρίζεται ότι έχει μαζί του την άδεια λειτουργίας του λούνα παρκ. Ωστόσο αυτό που θα εξετάσει πρώτο απ' όλα η αστυνομία είναι εαν το συγκεκριμένο παιχνίδι θα έπρεπε να λειτουργεί την Κυριακή, δεδομένων των κακών καιρικών συνθηκών.

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία σε λούνα παρκ: Σε σταθερή κατάσταση η 9χρονη

Δείτε το λούνα παρκ που έχασε τη ζωή του ο 13χρονος (pics)

Εκτός κινδύνου η 9χρονη που τραυματίστηκε στο λούνα παρκ