ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός 6,3 Ρίχτερ στη Λήμνο- Αισθητός στην Αττική

Σεισμός 6,3 Ρίχτερ στη Λήμνο- Αισθητός στην Αττική

Πολύ ισχυρή σεισμική δόνησησημειώθηκε στις 12:25 με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή κοντά στη Λήμνο καιέγινε ιδιαίτερα αισθητή και στην Αττική.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ο σεισμός είχε μέγεθος 6,3 Ρίχτερ και εστιακό βάθος 5 χιλιόμετρα.

Tηλεγράφημα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Ρόιτερς, το οποίο επικαλείται αμερικανικό Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, αναφέρει ότι ο σεισμός είχε μέγεθος 7,2 βαθμών, σημειώθηκε 77 χλμ. νοτιοδυτικά της Αλεξανδρούπολης.

Αστυνομικές πηγές της Σαμοθράκης ανέφεραν πριν λίγο, ότι «ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός και είχε μεγάλη διάρκεια, όμως μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές ζημιών».

O σεισμολόγος καθηγητής κ. Γ. Παπαδόπουλος σε δηλώσεις του στη ΝΕΡΙΤ ανέφερε ότι ο σεισμός ήταν επιφανειακός και δεν αποτελεί έκπληξη. Επίσης ανέφερε ότι σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία φαίνεται πως ήταν ο κύριος σεισμός.

Ένας τραυματίας

Τοπικά μέσα αναφέρουν ότι σημειώθηκαν μικροκαταρρεύσεις σε κάποια παλιά, ακατοίκητα σπίτια στη Μύρινα, ένω έπεσε στέγαστρο στο αεροδρόμιο του νησιού, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί πολίτης ο οποίος διεκομίσθη πριν από λίγο στο νοσοκομείο της Λήμνου.

Επί ποδός οι Αρχές

Στη Λήμνο μεταβαίνουν ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αλλά και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να συντονίσουν την επιχείρηση καταγραφής της εικόνας που παρουσιάζει το νησί.

Υλικές ζημιές

Στο αεροδρόμιο της Λήμνου υποχώρησε ένα στέγαστρο, ενώ ένα πετρόχτιστο σπίτι κατέρρευσε κι ένα όχημα καλύφθηκε ακόμη από πέτρες.

«Κουνήθηκαν» και στην Κωνσταντινούπολη

Πολλαπλές μαρτυρίες αναφέρουν πως ο σεισμός έγινε αισθητός και στη γειτονική Τουρκία και συγκεκριμενα στην Κωνσταντινούπολη.

Διαβάστε επίσης: Βίντεο από τον σεισμό στη Λήμνο

Ένας τραυματίας από τον σεισμό στη Λήμνο

Επί ποδός οι Αρχές για τον σεισμό στη Λήμνο

Υλικές ζημιές στη Λήμνο από τον σεισμό

Τώρα: Σεισμός αισθητός στην Αττική

«Κουνήθηκαν» στην Κωνσταντινούπολη από τον σεισμό στη Λήμνο