ΕΛΛΑΔΑ

Η έξοδος των "μυρίων"

Η έξοδος των "μυρίων"
Με «σύμμαχο» τον καλό καιρό ξεκίνησε η Πασχαλινή έξοδος-Αυξημένη η κίνηση

Ομαλοποιήθηκε η κίνηση στα δυο εθνικά οδικά δίκτυα ενώ η έξοδος του Πάσχα αναμένεται να κορυφωθεί αύριο Μεγάλη Παρασκευή.

Σε περισσότερα από 123 χιλιάδες ανέρχονται τα αυτοκίνητα, που πέρασαν από τα διόδια Ελευσίνας και Αφιδνών.

Νωρίτερα στην Αθηνών-Λαμίας το πρόβλημα εντοπίστηκε στην Μεταμόρφωση και στην Αθηνών-Κορίνθου από το Δαφνί μέχρι τα διυλιστήρια είπε μιλώντας στο newsbomb.gr η κα. Γεωργία Καρυδάκη, αστυνομική διευθύντρια της Διεύθυνσης τροχαίας Αττικής.

Ταυτόχρονα με τους εκδρομείς του Πάσχα πραγματοποιήθηκαν και οι κινητοποιήσεις του κινήματος "Δεν πληρώνω, που έχουν σηκώσει τις μπάρες στα διόδια της Ελευσίνας και της Τραγάνας.

Μποφόρ στις θάλασσες

Εκείνοι που μπορεί να αντιμετωπίσουν μία μικρή ταλαιπωρία είναι οι επισκέπτες των νησιών του Αιγαίου, και αυτό γιατί οι άνεμοι τοπικά θα φτάσουν τα 7 με 8 μποφόρ.

Τη Μεγάλη Παρασκευή, που θα φύγει και το μεγαλύτερο κύμα των εκδρομέων, ο καιρός θα είναι βελτιωμένος, ενώ θα ανέβει και η θερμοκρασία.

Από το μεσημέρι στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώδεις ενώ στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις και η έντασή τους δεν θα ξεπεράσει τα 4 μποφόρ στο Ιόνιο και τα 6 – τοπικά 7 – στο Αιγαίο.

Όσον αφορά στο Μεγάλο Σάββατο και στην Κυριακή του Πάσχα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Κατά τις μεσημβρινές ώρες υπάρχει ενδεχόμενο να αναπτυχθούν νεφώσεις στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας και να εκδηλωθούν τοπικές βροχοπτώσεις. Οι άνεμοι και η θερμοκρασία θα παραμείνουν στα ίδια επίπεδα με τη Μεγάλη Παρασκευή.