ΕΛΛΑΔΑ

Σχέση της "6ης Δεκέμβρη" με "Επαναστατικό Αγώνα";

Σχέση της "6ης Δεκέμβρη" με "Επαναστατικό Αγώνα";
Διασύνδεση με τον “Επαναστατικό Αγώνα” ίσως έχουν τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης “6ης Δεκέμβρη”...

Διασύνδεση με τον “Επαναστατικό Αγώνα” ίσως έχουν τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης “6ης Δεκέμβρη” τα οποία ανέλαβαν με προκήρυξη στην εφημερίδα “Το Ποντίκι” την ευθύνη για την αποτυχημένη βομβιστική επίθεση στην εφορία του Ν. Κόσμου τον περασμένο Μάρτιο.

Αυτό το ενδεχόμενο εξετάζουν σοβαρά οι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής, οι οποίοι ανέλυσαν την προκήρυξη που άφησε σε “στικάκι” η οργάνωση στα Εξάρχεια. Αυτό σημαίνει είτε ότι την “6η Δεκέμβρη” την αποτελούν ασύλληπτα μέλη του “Επαναστατικού Αγώνα”, είτε “συμπαθούντες” αντιεξουσιαστές στην συγκεκριμένη τρομοκρατική οργάνωση, οι οποίοι ακόμη δεν έχουν μπει στο μικροσκόπιο της αντιτρομοκρατικής.

Τα στοιχεία που οδηγούν σε αυτή την διαπίστωση τους αστυνομικούς είναι τα εξής:

α) στην προκήρυξη γίνεται αναφορά μόνον στον “Επαναστατικό Αγώνα” κι όχι σε άλλη οργάνωση, τα μέλη του οποίου αναφέρονται ως σύντροφοι, αλλά και στον Λάμπρο Φούντα ο οποίος έπεσε νεκρός σε συμπλοκή με αστυνομικούς στη Δάφνη.

β) Το μεγαλύτερο μέρος της προκήρυξης αφιερώνεται σε ανάλυση για την οικονομική κατάσταση που επικρατεί στην χώρα (όπως συνήθιζε να κάνει στις προκηρύξεις του ο Ε.Α.)

γ) στην δεύτερη βομβιστική επίθεση της οργάνωσης (η πρώτη ήταν στην γενική γραμματεία τύπου στις 15 Ιανουαρίου του 2010), η προκήρυξη στέλνεται στο “Ποντίκι”, στην εφημερίδα δηλαδή που έστελνε τις προκηρύξεις του και ο “Επαναστατικός αγώνας”

δ) Μέσα από την προκήρυξη ο συντάκτης, δίνει μια αναθεωρημένη αντίληψη σε οτι αφορά το “αντάρτικο πόλεων”, η οποία είναι σε πλήρη αντίθεση, όπως λένε οι αστυνομικοί, με τις “θέσεις” των τρομοκρατικών οργανώσεων “Συνωμοσία πυρήνων της φωτιάς” και “Σέχτα Επαναστατών”, που στηρίζονται όπως λένε, στο μηδενισμό.

Γι αυτό εκτιμούν οτι η “6η Δεκέμβρη” κάνει εκτενή αναφορά στην έκρηξη βόμβας στα Πατήσια που είχε ως αποτέλεσμα τη δολοφονία ενός 15χρονου Αφγανού και το σοβαρό τραυματισμό της ανήλικης αδελφής του.

Η απάντηση πάντως στο κάλεσμα του Χρήστου Παπουτσή γι αφοπλισμό των ενόπλων οργανώσεων, “...οι σφαίρες μας είναι οι προστάτες των ονείρων μας...”, δίνει το στίγμα στην αντιτρομοκρατική... Εαν δεν προλάβει την εξέλιξη της “6ης Δεκέμβρη”, τότε οι επιθέσεις της θα αναβαθμιστούν και σε επιχειρησιακό επίπεδο, αλλά και σε επιλογή στόχων...