ΕΛΛΑΔΑ

Κόβονται οι συντάξεις όσων δουλεύουν!

Κόβονται οι συντάξεις όσων δουλεύουν!

Προωθούν τη «μαύρη εργασία»


Του Κώστα Χαρδαβέλλα

Πριν κλείσει μία εβδομάδα από τις ευρωεκλογές, άρχισαν από σήμερα το πρωί να φθάνουν στα σπίτια των συνταξιούχων ελευθέρων επαγγελμάτων και του ιδιωτικού τομέα, ειδοποιητήρια από τα ασφαλιστικά τους ταμεία, ότι κόβονται ή μειώνονται οι συντάξεις όλων όσοι εργάζονται με δελτίο παροχής υπηρεσιών ή είναι έμμισθοι.

Το μέτρο αυτό, που τινάζει στον αέρα τουλάχιστον 1,5 εκατ. οικογένειες συνταξιούχων, εφαρμόζεται βάσει του μνημονιακού νόμου 3863/2010 αρθρ. 16 που ορίζει τα εξής:

Όσοι συνταξιούχοι κάτω των 55 ετών εργάζονται, κόβεται εντελώς η σύνταξή τους από το ταμείο τους, εφόσον είναι έμμισθοι. Επίσης άνω των 55 ετών συνταξιούχοι, οι οποίοι επίσης εργάζονται με μισθό, χάνουν το 70% του ποσού, που είναι πάνω από 30 ημερομίσθια ανειδίκευτου εργάτη. Για τους αυτοαπασχολούμενους συνταξιούχους με δελτίο παροχής υπηρεσιών, γίνεται περικοπή για το ποσό που παίρνουν και είναι πάνω από τα 60 ημερομίσθια ανειδίκευτου εργάτη. Επίσης, επιβάλλεται στους εργαζόμενους συνταξιούχους νέα αυξημένη εισφορά στα ταμεία τους από τα έσοδά τους, τα οποία διαφέρουν από ταμείο σε ταμείο.

Και το ακόμη πιο τρελό σε αυτή την ιστορία είναι ότι σήμερα, 30 του μηνός, έφτασε στα σπίτια των συνταξιούχων εργαζόμενων ειδοποιητήριο, να καταθέσουν μέχρι αύριο 31 Μαΐου (αλλά αύριο είναι Σάββατο και είναι κλειστά τα ταμεία) υπεύθυνη δήλωση για το πού εργάζονται. Από το πρωί έχει προκληθεί σάλος στους συνταξιούχους που έχουν μία εργασία για να συμπληρώνουν τη σύνταξή τους, καθώς η κυβέρνηση επέλεξε μία περίοδο που έχουν γίνει ήδη εκλογές, για να εφαρμόσει το σκληρό αυτό μέτρο.

Διαβάστε επίσης:

Καταγγελία «βόμβα» Μητρόπουλου: Επίτροπος του ΔΝΤ στα ασφαλιστικά ταμεία!

Εφιαλτικά σενάρια με Μόσιαλο στο υπουργείο Υγείας

Ανασχηματισμός: Η ΝΔ στην κυβέρνηση... το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία