ΕΛΛΑΔΑ

Για κοινωνικό εκβιασμό κατηγορούν την κυβέρνηση οι διοικητικοί δικαστές

Για κοινωνικό εκβιασμό κατηγορούν την κυβέρνηση οι διοικητικοί δικαστές

Η Δικαιοσύνη εκφράζει τη δυσφορία της για τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης και την καλεί να σεβαστεί τις δικαστικές αποφάσεις, αναφέροντας το χαρακτηριστικό παράδειγμα με τις καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ.

Ανακοίνωση – κόλαφο για τις μεθόδους της εκτελεστικής εξουσίας η οποία προκειμένου να πετύχει τους σκοπούς της αρνείται πεισματικά να συμμορφωθεί με τις δικαστικές αποφάσεις της ελληνικής δικαιοσύνης, όπως στην περίπτωση των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών εξέδωσε η Ένωση Διοικητικών Δικαστών.

Μάλιστα οι διοικητικοί δικαστές βάλουν ευθέως κατά των πολιτικών προϊσταμένων του υπουργείου Οικονομικών κατηγορώντας τους για «κοινωνικό εκβιασμό». Καταλήγοντας καλούν την κυβέρνηση να σεβαστεί τις δικαστικές αποφάσεις σε κάθε περίπτωση και όχι να επικαλείται την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης μόνο όταν αυτές είναι αρεστές!

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών εκφράζει την έντονη ανησυχία των διοικητικών δικαστών για τη σταθερή άρνηση της Εκτελεστικής Εξουσίας να συμμορφώνεται σε δικαστικές αποφάσεις που παρεκκλίνουν από την πολιτική της. Στο ίδιο κλίμα, οι διοικητικοί δικαστές αποδοκιμάζουμε τον κοινωνικό εκβιασμό που επιχειρείται δια μέσω των ευρείας δημοσιότητας πρόσφατων διαρροών του Υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με τις οποίες σε περίπτωση που τα δικαστήρια κρίνουν αντισυνταγματικές περικοπές αποδοχών επαγγελματικών ομάδων ή περικοπές συντάξεων, τότε το προκύπτον δημοσιονομικό κόστος θα καλύπτεται με νέα μέτρα που θα θίγουν τις ίδιες επαγγελματικές ομάδες στις οποίες αφορούν οι συγκεκριμένες αποφάσεις. Η Εκτελεστική Εξουσία οφείλει να σέβεται τις δικαστικές αποφάσεις σε κάθε περίπτωση και όχι να επικαλείται την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης μόνο όταν αυτές είναι αρεστές».