ΕΛΛΑΔΑ

Ισχυρός σεισμός στην Εύβοια

Ισχυρός σεισμός στην Εύβοια

Τι λέει στο Newsbomb.gr, ο σεισμολόγος Σταύρος Τάσσος

Στο χορό των Ρίχτερ φαίνεται πως κουνιούνται οι κάτοικοι της Εύβοιας, καθώς μέσα σε μία ώρα σημειώθηκαν δύο ισχυρές σεισμικές δονήσεις.

Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση του Ευρωπαϊκού-Μεσογειακού Σεισμολογικού Ινστιτούτο, ο πρώτος σεισμός 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ εκδηλώθηκε στις 12:46 το μεσημέρι της Παρασκευής οκτώ χιλιόμετρα ανατολικά της Χαλκίδας, ενώ το εστιακό βάθος ορίζεται στα 22 χιλιόμετρα.

Λίγη ώρα αργότερα, στις 13:47 οι κάτοικοι της Εύβοιας ένιωσαν για άλλη μία φορά τη Γη να σείεται κάτω από τα πόδια τους, καθώς στην ίδια περιοχή σημειώθηκε νέα σεισμική δόνηση, μεγέθους 4 Ρίχτερ. Το επίκεντρο του δεύτερου σεισμού εντοπίζεται δέκα χιλιόμετρα ανατολικά της Χαλκίδας, ενώ το εστιακό βάθος ορίζεται στα 13 χιλιόμετρα.

«Δεν φαίνεται να εμπνέει ανησυχία η σεισμική δραστηριότητα»

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο ερευνητής-σεισμολόγος, Σταύρος Τάσσος σχετικά με τις δύο σεισμούς που σημειώθηκαν στην Εύβοια.

Σύμφωνα με τον σεισμολόγο, ο οποίος μίλησε στο Newsbomb.gr, πρόκειται για σεισμούς, που δεν φαίνεται να εμπνέουν ανησυχία, καθώς όπως εκτίμησε εντάσσονται στο πλαίσιο της κανονικής σεισμικής δραστηριότητας που παρατηρείται στον ελλαδικό χώρο.

Ωστόσο, όπως ανέφερε ο κ. Τάσσος πρέπει να περιμένουν μερικά 24ωρα για να έχουν οι επιστήμονες μία καλύτερη εικόνα για το φαινόμενο.

Διαβάστε επίσης:

Σεισμός στην Εύβοια-Αισθητός και στην Αθήνα

Σεισμός Εύβοια: Τι λέει στο Newsbomb ο σεισμολόγος Στ. Τάσσος

Νέος σεισμός στην Εύβοια