ΕΛΛΑΔΑ

Γείτονας με υπαρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. ο Νίκος Μαζιώτης

Γείτονας με υπαρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. ο Νίκος Μαζιώτης

Στην διπλανή πολυκατοικία που επί ενάμισι χρόνο έμενε ο καταζητούμενος Νίκος Μαζιώτης μαζί με την σύντροφό του Πόλα Ρούπα, μένει υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ εν αποστρατεία.

Το διαμέρισμα του 5ου ορόφου στην οδό Υψηλάντου 27 στο Μαρούσι, φέρεται να είναι το στρατηγείο του Νίκου Μαζιώτη το τελευταίο διάστημα.

Ο καταζητούμενος Νίκος Μαζιώτης κυκλοφορούσε πάντα μεταμφιεσμένος, φορώντας περούκα και δεν είχε γίνει αντιληπτός ούτε από απόστρατο υπαρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. που μένει σε διπλανή πολυκατοικία από τον Μαζιώτη και την σύντροφό του Ρούπα.Μάλιστα, ο πρώην υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., ήταν εν ενεργεία πριν από τρεις μήνες.Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο υπαρχηγός και ο αρχηγός της Αστυνομίας διαθέτουν δική τους ασφάλεια και προστασία, με τακτικές περιπολίες κάτω από το σπίτι τους.

Η επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής συνεχίζεται όλο το απόγευμα της Παρασκευής στο διαμέρισμα της οδού Υψηλάντου. Παρά τους αρχικούς φόβους της Αστυνομίας, ότι το σπίτι θα μπορούσε να είναι παγιδευμένο με εκρηκτικά, οι αστυνομικοί μπήκαν το απόγευμα στο διαμέρισμα του 5ου ορόφου, αλλά σε πρώτη φάση τουλάχιστον δεν εντόπισαν τίποτα ύποπτο.

Σημειώνεται, ότι οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. δεν βρήκαν υπολογιστές, που θα μπορούσαν να δώσουν επιπλέον πληροφορίες για τη δράση του καταζητούμενου τρομοκράτη, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν βρει ούτε όπλα.

Η επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής συνεχίζεται με τους άνδρες της υπηρεσίας να ερευνούν σπιθαμή προς σπιθαμή το διαμέρισμα για να βρουν δαχτυλικά αποτυπώματα και γενετικό υλικό, που θα δώσουν νέα τροπή στις έρευνες.

Ποιος είδε τελευταία φορά την Ρούπα;

Σύμφωνα με πληροφορίες ο τελευταίος άνθρωπος που είδε την Πόλα Ρούπα ήταν η καθαρίστρια της πολυκατοικία την Τετάρτη γύρω στις 11:30.

Η παιδική χαρά που έπαιζε το παιδί τους

photo1

Περίπου 300 μέτρα από το διαμέρισμα - κρησφύγετο του Μαζιώτη υπάρχει παιδική χαρά όπου σύμφωνα με μαρτυρίες πήγαινε τακτικά το ζευγάρι το παιδί τους.

Οι αστυνομικοί έλεγξαν, επίσης, το γκαράζ της πολυκατοικίας, αλλά δεν βρήκαν το ασημί αυτοκίνητο της οικογένειας Μαζιώτη, ενώ αυτή την ώρα πραγματοποιούν έρευνες στην αποθήκη που είχαν.

Το σημείο όπου εντοπίστηκε το διαμέρισμα

Υπενθυμίζεται πως ο Νίκος Μαζιώτης θα βρεθεί σήμερα αντιμέτωπος με κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στον «Ευαγγελισμό», όπου και νοσηλεύεται κάτω από δρακόντεια μέτρα Ασφαλείας.

Μετά την επιτυχημένη χειρουργική επέμβαση στην οποία υπεβλήθη, οι γιατροί που τον παρακολουθούν, θεωρούν πως έχει έρθει η στιγμή για να ξεκινήσει το έργο της ανάκρισης.

Συνεργός του Μαζιώτη εμπλέκεται στην απαγωγή Μυλωνά

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την υπόθεση τρομοκρατίας, που έχει προκύψει μετά τη σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 35χρονος Γ.Π. συνεργός του Μαζιώτη, σε βάρος του οποίου εκδόθηκε το πρωί της Παρασκευής ένταλμα σύλληψης, καθώς εμπλέκεται στις ένοπλες ληστείες σε τράπεζα της Ακράτας το 2012 και σε υποκατάστημα τράπεζας στα Μέθανα το 2013, βρίσκεται πίσω και από την απαγωγή του βιομηχάνου Γιώργου Μυλωνά, το 2008. Μία απαγωγή την οποία οργάνωσε, ο Βασίλης Παλαιοκώστας.

Όπως προκύπτει από την έρευνα των Αρχών, ο 35χρονος, το "δεξί χέρι" του τρομοκράτη, είναι το άτομο που κατηγορείται ότι έκλεψε αυτοκίνητο, το οποίο χρησιμοποίησαν οι δράστες στην απαγωγή του επιχειρηματία. Ο ίδιος είχε καταδικαστεί ερήμην, καθώς δεν παρέστη στο δικαστήριο.

Η εμπλοκή του 35χρονου, τόσο στις ληστείες, όπου "πρωταγωνιστούσε" ο Μαζιώτης, όσο και στην απαγωγή που οργάνωσε ο Παλαιοκώστας αποδεικνύει τη διασύνδεση της τρομοκρατίας με το κοινό ποινικό έγκλημα.

Διαβάστε επίσης:

Ένταλμα σύλληψης για συνεργό του Νίκου Μαζιώτη

Μαζιώτης: Μία ώρα πριν τη συμπλοκή ψώνιζε ρούχα στο «Τhe Mall»

Αυτή είναι η 25χρονη αστυνομικός που έγινε η «σκιά» του Μαζιώτη

Αυτός είναι ο ειδικός φρουρός που τραυμάτισε ο Μαζιώτης

Οι New York Times για τη σύλληψη Μαζιώτη

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο Μαζιώτης (pics&vid)

Σύλληψη Μαζιώτη: Στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» ο τρομοκράτης (pics)

Σύλληψη Μαζιώτη: Στο πεζοδρόμιο η περούκα του τρομοκράτη (pics)

Σύλληψη Μαζιώτη: Τι δηλώνει αυτόπτης μάρτυρας στο newsbomb.gr (vid)

Σύλληψη Μαζιώτη: ΜΑΤ και αντιτρομοκρατική στο Μοναστηράκι (pics)