ΕΛΛΑΔΑ

Αυτή είναι η 25χρονη αστυνομικός που έγινε η «σκιά» του Μαζιώτη

Αυτή είναι η 25χρονη αστυνομικός που έγινε η «σκιά» του Μαζιώτη

Πώς πρόδωσαν τον τρομοκράτη οι κάμερες ασφαλείας του Ηλεκτρικού

-Λεπτό προς λεπτό τα βήματα της αστυνομικού που τον οδήγησαν… στη σύλληψη

«Πρόσωπο» κλειδί για τη σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη φαίνεται πως ήταν, μεταξύ άλλων, μία 25χρονη αστυνομικός, η οποία υπηρετεί στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Η νεαρή αστυνομικός έγινε η «σκιά» του τρομοκράτη, τον οποίο κατάφερε να αναγνωρίσει πρώτη και στη συνέχεια να παρακολουθήσει τις κινήσεις του, μέσα στον ηλεκτρικό όπου και τον εντόπισε.

Η Αντιτρομοκρατική, όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα, φαίνεται να γνώριζε εδώ και ημέρες πως ο Μαζιώτης βρισκόταν πλέον στην Αθήνα. Μάλιστα, οι Υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. είχαν στοιχεία πως ο τρομοκράτης, κινούταν με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Για τον λόγο αυτό, οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής είχαν στήσει ομάδες αστυνομικών στους σταθμούς και άλλα σημεία για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του.

Κατά τη διάρκεια διακριτικής επιχείρησης της Αστυνομίας, η 25χρονη κατάφερε να εντοπίσει στον σταθμό Ηλεκτρικού της Ομόνοιας και να αναγνωρίσει τον Νίκο Μαζιώτη, ο οποίος ήταν μεταμφιεσμένος. Αμέσως, άρχισε να τον παρακολουθεί και αφού επιβιβάστηκε στον ίδιο συρμό, αποβιβάστηκαν μαζί στο Μοναστηράκι. Η 25χρονη κατά τη διάρκεια της παρακολούθησης ενημέρωσε τις Αρχές.

Η επιχείρηση «Θησέας» και οι ύποπτες κινήσεις

Σύμφωνα με την Αστυνομία, χθες, στο κέντρο της Αθήνας βρισκόταν σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση για την πάταξη της εγκληματικότητας. Στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου, ήταν έντονη η παρουσία των αστυνομικών, γεγονός που όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, φαίνεται να προκάλεσε την ανησυχία του τρομοκράτη.

Για έναν πολύ σημαντικό ρόλο στη σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη έκανε ο υπουργός Δημόσιας τάξης Βασίλης Κικίλιας, σχολιάζοντας τον επαγγελματισμό της αστυνομικού.

Μάλιστα ο υπουργός, σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή, αποκάλυψε ότι ο πρωθυπουργός θέλησε να την ευχαριστήσει προσωπικά. «Ένα μεγάλο ευχαριστώ του πρωθυπουργού στο κορίτσι της Αντιτρομοκρατικής», είπε ο κ. Κικίλιας.

Διαβάστε επίσης:

Αυτός είναι ο ειδικός φρουρός που τραυμάτισε ο Μαζιώτης

Οι New York Times για τη σύλληψη Μαζιώτη

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο Μαζιώτης (pics&vid)

Σύλληψη Μαζιώτη: Στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» ο τρομοκράτης (pics)

Σύλληψη Μαζιώτη: Στο πεζοδρόμιο η περούκα του τρομοκράτη (pics)

Σύλληψη Μαζιώτη: Τι δηλώνει αυτόπτης μάρτυρας στο newsbomb.gr (vid)

Σύλληψη Μαζιώτη: ΜΑΤ και αντιτρομοκρατική στο Μοναστηράκι (pics)

Σύλληψη Μαζιώτη: Τουρίστας ο τραυματίας στη συμπλοκή (pic)

Ποιος είναι ο Νίκος Μαζιώτης (video + photos)

Η στιγμή της σύλληψης του Ν. Μαζιώτη (pic)