ΕΛΛΑΔΑ

Θανάσης Βέγγος-Ποιός Θανάσης;

Θανάσης Βέγγος-Ποιός Θανάσης;
Κορυφαία του στιγμή με την ομόφωνη γνώμη κοινού

Έφυγε από κοντά μας αλλά η αεικίνητη νευρική φιγούρα του με τις ξεκαρδιστικές ατάκες θα είναι πάντα εδώ μαζί μας. Η μοναδικότητα του σκιαγραφείται στον γενέθλιο χάρτη του από την σύνοδο του Δία με τον Ουρανό, μια αδιάκοπη πηγή πληθωρικότητας και σουρεαλιστικών τόνων.

Τα «κρυφά» τετράγωνα των δύο πλανητών με τον Ήλιο (στην αστρική τους εκδοχή) αποτυπώνουν ουσιαστικά την κινηματογραφική προσωπικότητα του Θανάση Βέγγου. Ηθοποιός που δεν έβγαλε ποτέ κάποια σχολή -απλά δημιούργησε τη δική του- πήρε την άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος εξ αιτίας του ιδιαίτερου ταλέντου του. Κορυφαία του στιγμή με την ομόφωνη γνώμη κοινού και κριτικών ήταν το «Τι έκανες στον πόλεμο Θανάση;», μια ταινία που σάρωσε στο φεστιβάλ κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης το 1971.

Δίδυμος με τον Ερμή στους Διδύμους θα μπορούσε να πει κανείς ότι έβγαλε στην οθόνη όλη την ...κινητική ενέργεια του ζωδίου, ωστόσο από την πείρα μου γνωρίζω πως μέσα στο «μηχανάκι» του «Πράκτορα 000» ή του «Παπατρέχα» θα πρέπει λογικά να υπήρχε κι ένας δραστικός Άρης.

πηγή: astrology.gr