ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκίνησε η κατεδάφιση παραπηγμάτων στο Χαλάνδρι

Ξεκίνησε η κατεδάφιση παραπηγμάτων στο Χαλάνδρι

Δήμαρχος Χαλανδρίου: Θα ψάξουμε για καλύτερες λύσεις

-Χωρίς την παρουσία της Αστυνομίας η κατεδάφιση

-Γ.Γ. Αποκεντρωμένος Διοίκησης: Νέα συνάντηση αύριο για πιθανές λύσεις εκτός από τα Μέγαρα

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κατεδάφιση παραπηγμάτων στον καταυλισμό Ρομά, στο Χαλάνδρι, η οποία πραγματοποιείται χωρίς την παρουσία της Αστυνομίας.
Στο σημείο το «παρών» δίνουν, τόσο ο δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος, όσο και ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Μανώλης Αγγελάκας.

ts5


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες αυτή την ώρα τα πνεύματα είναι ήρεμα, μετά τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν την Τρίτη, στη Λ. Μεσογείων, όπου οι Ρομά διαμαρτύρονταν για την κατεδάφιση που ήταν αρχικά προγραμματισμένη για χθες.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες αντιδράσεις από πλευράς Ρομά, οι οποίοι είναι δύσπιστοι στο ότι θα τηρηθεί η συμφωνία, ενώ κρατούν επιφυλάξεις για τον αν θα βρεθεί κατάλληλος χώρος μέσα στο 6αμηνο.

ts4

Δήμαρχος Χαλανδρίου: Θα ψάξουμε για καλύτερες λύσεις για τους Ρομά

Τη δέσμευση πως υπάρχει χρόνος για να βρεθούν καλύτερες λύσεις σχετικά με τη μετεγκατάσταση των Ρομά που βρίσκονται στο Χαλάνδρι τόνισε ο Δήμαρχος, Σίμος Ρούσσος.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Ρούσσος, μιλώντας στους δημοσιογράφους από το σημείο όπου σήμερα αναμένεται να κατεδαφιστούν 12 παραπήγματα και σχολιάζοντας την αναβολή της απόφασης για τα Μέγαρα, έκανε λόγο για μία ανεπιτυχής επιλογή.

«Εμείς ως δήμος συνεργαστήκαμε με την επικεντρωμένη διοίκηση, την Περιφέρεια και τους Ρομά, προκειμένου πρώτα από όλα να διασφαλιστούν οι συνθήκες ζωής, η υγεία, η περιουσία και η ασφάλεια των κατοίκων. Έχουμε χρόνο να ψάξουμε για καλύτερη λύση» είπε χαρακτηριστικά.

Αγγελάκας για Ρομά: Νέα συνάντηση για να βρεθεί εναλλακτική λύση

Νέα συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα της Δημόσιας Περιουσίας αναμένεται να πραγματοποιηθεί αύριο, Πέμπτη, προκειμένου να δοθούν εναλλακτικές λύσεις για την περιοχή μετεγκατάστασης των Ρομά του Χαλανδρίου, σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Ο Μανώλης Αγγελάκας μιλώντας στους δημοσιογράφους από το σημείο του καταυλισμού όπου έχει ξεκινήσει η κατεδάφιση των 12 παραπηγμάτων που θεωρούνται ακατοίκητα, έκανε λόγο για ένα σπουδαίο πρώτο βήμα, σχολιάζοντας τη χθεσινή απόφαση.

«Με τον διάλογο και τη συνεργασία όλα μπορεί να γίνουν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εκπρόσωπος του καταυλισμού Ρομά: Ας πάνε και στις βίλες να τις κατεδαφίσουν

Την έντονη αντίθεσή του στην απόφαση της κυβέρνησης για κατεδάφιση 12 παραπηγμάτων στον καταυλισμό Ρομά, στο Χαλάνδρι εξέφρασε ο εκπρόσωπός τους, Στέλιος Καλαμιώτης.

Ο ίδιος σε δηλώσεις του από το σημείο της κατεδάφισης εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση λέγοντας πως πρέπει να πάει να κατεδαφίσει τις βίλες.
«Υπάρχουν 54 παιδιά στον καταυλισμό. Οι εικόνες θα μιλήσουν από μόνες τους. Εμείς δεχόμαστε να κατεδαφίσουν τα παραπήγματα. Ας πάνε όμως και στις βίλες να κάνουν το ίδιο» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης:

Σήμερα η κατεδάφιση παραπηγμάτων στο Χαλάνδρι

Αγγελάκας για Ρομά: Νέα συνάντηση για να βρεθεί εναλλακτική λύση