ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα η κατεδάφιση παραπηγμάτων στο Χαλάνδρι

Σήμερα η κατεδάφιση παραπηγμάτων στο Χαλάνδρι

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί τελικά η κατεδάφιση 12 παραπηγμάτων στον καταυλισμό Ρομά, πίσω από το Νομισματοκοπείο, μετά τα επεισόδια που σημειώθηκε χθες, Τρίτη, στη Λ. Μεσογείων.

Σύμφωνα με την πολεοδομία Βόρειου Τομέα Αττικής πρόκειται για ακατοίκητα κτίσματα.

Η απόφαση για την κατεδάφιση, ελήφθη σε πολύωρη σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μανώλης Αγγελάκας και οι υπηρεσίες που ασχολούνται με τα θέματα των Ρομά Χαλανδρίου, με τον δήμαρχο Χαλανδρίου Σίμο Ρούσσο και τους αντιδημάρχους, καθώς και τον Στέλιο Καλαμιώτη, πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Ρομά Χαλανδρίου, στον καταυλισμό πίσω από το Νομισματοκοπείο.

Η κατεδάφιση θα γίνει με την παρουσία του κ. Αγγελάκα, του κ. Ρούσσου και του κ. Καλαμιώτη και χωρίς την παρουσία της αστυνομίας.

Σε δηλώσεις του ο κ. Αγγελάκας, υποστήριξε πως είναι διατεθειμένος να αναστείλει για εύλογο χρονικό διάστημα την μετεγκατάσταση των Ρομά στο όρος Πατέρας και σε αγαστή συνεργασία με τον δήμαρχο Χαλανδρίου να συνεπικουρήσει στις προσπάθειες του δήμου, ώστε να βρεθεί νέος χώρος προκειμένου να διαμείνουν οι Ρομά.