ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλαδικές: Στα sos το θέμα της έκθεσης-Παγίδες στο κείμενο

Πανελλαδικές: Στα sos το θέμα της έκθεσης-Παγίδες στο κείμενο
Αναμενόμενο και στα νούμερο ένα …sos ήταν το θέμα της έκθεσης...

Αναμενόμενο και στα νούμερο ένα …sos ήταν το θέμα της έκθεσης που άνοιξε σήμερα την αυλαία στις Πανελλαδικές εξετάσεις, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα δήλωσαν στο Newsbomb.gr φιλόλογοι που βρίσκονται στο πλευρό των μαθητών.

Για τη χρήση του διαδικτύου και η διάδοση της γνώσης που προσφέρει καθώς και τους τρόπους με τους οποίους μπορεί αυτό να αξιοποιηθεί δημιουργικά, κλήθηκαν να αναπτύξουν οι 110.000 υποψήφιοι μαθητές στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας.

«Το θέμα ήταν βατό και αρκετά εύκολο. Κάθε χρόνο προετοιμάζουμε τους μαθητές μας για θέματα που αφορούν την τεχνολογία οπότε θεωρώ ότι η πλειοψηφία έγραψε αρκετά καλά», ανέφερε η Κατερίνα Μίχου φιλόλογος σε φροντιστήριο στη Νέα Ζωή Περιστερίου μιλώντας στο Newsbomb.gr

Ως νούμερο ένα sos χαρακτηρίζει το παραπάνω θέμα η επίσης φιλόλογος φροντιστηρίου Αθηνά Γιαννοπούλου η οποία ανέφερε στο Newsbomb.gr ότι ήταν προσβάσιμο και είχε διδαχτεί σε σχολεία και φροντιστήρια. «Το θέμα δεν έκρυβε ιδιαίτερες παγίδες, ο μαθητές δεν θα μπορούσε να πλατιάσει εύκολα. Έπρεπε να είναι καίριος στους τρόπους αξιοποίησης του διαδικτύου και στα παραδείγματα που χρησιμοποίησε. Στο κείμενο ωστόσο και στις ασκήσεις που το συνοδεύουν, υπήρχαν παγίδες».

Η κ. Γιαννοπούλου τόνισε ότι θα υπάρξει μετριότητα στην βαθμολογία καθώς πέρα από το εύκολο, κατά γενική ομολογία θέμα, το κείμενο είναι αυτό που θα ρίξει τους βαθμούς.

Ομαλά η πρώτη ημέρα-Μήνυμα της Διαμαντοπούλου

Όλα κύλησαν ομαλά, όπως επισημαίνουν πηγές του υπουργείου Παιδείας, ενώ ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Β. Κουλαϊδής, επισκέφθηκε την Ευαγγελική Σχολή στη Νέα Σμύρνη και ευχήθηκε στους μαθητές καλή επιτυχία.

Η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, έστειλε με μήνυμα της τις ευχές της στους μαθητές, τονίζοντας ότι δεν κρίνεται η ζωή των παιδιών από μια στιγμή.

«Η νέα πορεία που ξεκινάτε», τόνισε «θα είναι γεμάτη προκλήσεις και ευκαιρίες για όλους. Θα ήθελα, για ακόμα μια χρονιά, να ευχαριστήσω τους εκπαιδευτικούς σε όλη τη χώρα, που στηρίζουν τα παιδιά σε αυτή την προσπάθειά τους, καθώς και όλους τους διοικητικούς υπαλλήλους του υπουργείου, που εργάζονται για την καλή οργάνωση των εξετάσεων».

Αναλυτικά το θέμα της έκθεσης:

«Ως ομιλητής σε ημερίδα που οργανώνει το σχολείο σου με θέμα τη χρήση του διαδικτύου, να αναπτύξεις τις απόψεις σου σχετικά με τις υπηρεσίες που προσφέρει το διαδίκτυο στη διάδοση της γνώσης, καθώς και τους τρόπους με τους οποίους μπορεί αυτό να αξιοποιηθεί δημιουργικά στο πλαίσιο του σχολείου».