ΕΛΛΑΔΑ

Εργαζόμενοι κατέλαβαν το γραφείο του Γ. Μπουτάρη (pics-vid)

Εργαζόμενοι κατέλαβαν το γραφείο του Γ. Μπουτάρη (pics-vid)

Κατάληψη στο γραφείο του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, πραγματοποιούν αυτήν την ώρα εργαζόμενοι του Δήμου Θεσσαλονίκης, διαμαρτυρόμενοι για την αξιολόγηση και τον επανέλεγχο των εργασιακών συμβάσεων.

«Σαν εργαζόμενοι, εμμένουμε στην θέση μας ότι δεν αποδεχόμαστε τον νόμο για την αξιολόγηση και τον επανέλεγχο των συμβάσεων, πιστεύοντας και θεωρώντας ότι και οι δύο νόμοι αυτοί θα οδηγήσουν, με μαθηματική ακρίβεια, χιλιάδες ανθρώπους στην απόλυση», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Μηνάς Μοναστηρίδης, προσθέτoντας: «Ξεκαθαρίζουμε ότι σε μια αξιολόγηση η οποία θα αναβαθμίζει τους υπαλλήλους και τις υπηρεσίες με τελικό αποτέλεσμα τον δημότη-πολίτη, δεν θα λέγαμε όχι».

Με τη σειρά του, σύμφωνα με το thestival, ο Θωμάς Καραβιώτης μέλος του γενικού συμβουλίου της ΠΟΕ – ΟΤΑ, τόνισε ότι: «Θέλω να κάνω ξεκάθαρο ότι επανέλεγχο των συμβάσεων με τα νέα κριτήρια που θέτει ο νόμος Μητσοτάκη, δεν πρόκειται να γίνει ούτε στη Δευτέρα Παρουσία».

Να σημειωθεί ότι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται έντονα γιατί ο Γ. Μπουτάρης ενώ στην αρχή δεν συμφωνούσε με την αξιολόγηση, στο δημοτικό συμβούλιο της περασμένης Δευτέρας δήλωσε ότι είναι αναγκασμένος να τηρήσει τον νόμο και θα το κάνει με πόνο ψυχής.