ΕΛΛΑΔΑ

Φθηνή βενζίνη με ένα sms!

Φθηνή βενζίνη με ένα sms!
Ενημέρωση για τα πρατήρια που πωλούν φθηνότερη βενζίνη με γραπτό μήνυμα παρέχει η νέα υπηρεσία του υπουργείου Ανάπτυξης...

Ενημέρωση για τα πρατήρια που πωλούν φθηνότερη βενζίνη με γραπτό μήνυμα παρέχει η νέα υπηρεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, που ξεκίνησε να λειτουργεί σήμερα στην Αττική.

Τη Δευτέρα, ενεργοποιούνται και οι ηλεκτρονικοί πίνακες στην Αττική Οδό, που θα δείχνουν τις τιμές των υγρών καυσίμων στα τρία επόμενα πρατήρια που θα συναντήσει κάθε οδηγός.

Η υπηρεσία παρέχεται δωρεάν από όλες τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας. Οι χρήστες κινητών τηλεφώνων τρίτης γενιάς, πλην iPhone, θα μπορούν μέσω του τηλεφώνου τους να ενημερώνονται για τις τιμές των τροφίμων στα προϊόντα που επιλέγουν, και στα σούπερ μάρκετ της επιλογής τους.

Μέσω μηνύματος στο 54151

Οι καταναλωτές θα μπορούν να αποστείλουν γραπτό μήνυμα στον αριθμό 54151, στο οποίο θα αναγράφουν την περιοχή που προτιμούν. Μετά την αποστολή του μηνύματος, θα λαμβάνουν ενημέρωση για τα τρία φθηνότερα πρατήρια στην περιοχή που έχουν επιλέξει.

Το σύστημα του υπουργείου Ανάπτυξης μπορεί να αναγνωρίσει αναγραμματισμούς ακόμη και λατινικούς χαρακτήρες, προκειμένου να παράσχει στους καταναλωτές τις πληροφορίες που επιθυμούν.

Το υπουργείο φιλοδοξεί από τον Ιούλιο να καλύψει με την υπηρεσία αυτή όλη τη χώρα.

Πηγή: newscode.gr