ΕΛΛΑΔΑ

Έκρυθμη η κατάσταση στην Αθήνα-Έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Προστασίας

Έκρυθμη η κατάσταση στην Αθήνα-Έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Προστασίας
Υπό τη βαριά σκιά των σοβαρών επεισοδίων που μαίνονται στο κέντρο...

Υπό τη βαριά σκιά των σοβαρών επεισοδίων που μαίνονται στο κέντρο και τις γειτονιές της Αθήνας, αλλά και της κρίσιμης κατάστασης του 30χρονου διαδηλωτή, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής συγκαλεί αυτή την ώρα σύσκεψη με την ηγεσία των Σωμάτων ασφαλείας.

Αντικείμενο συζήτησης, η εγγύηση ασφάλειας των πολιτών και η εφαρμογή και ο σεβασμός του Συντάγματος και των νόμων του κράτους.

Ο απολογισμός πάντως από τον χθεσινοβραδινό κλεφτοπόλεμο και το …αντάρτικο στην πλατεία Βικτωρίας, μεταξύ μεταναστών και ακροδεξιών και των δυο συγκεντρώσεων στο κέντρο, είναι δεκαπέντε τραυματίες και δεκάδες προσαγωγές.

Ειδικότερα, η αστυνομία προχώρησε σε 49 προσαγωγές και μία σύλληψη ενώ ανάμεσα στους τραυματίες-στην πλειονότητά τους αλλοδαποί-είναι και ένας Έλληνας ο οποίος δέχτηκε επίθεση στην πλ. Βικτωρίας από ομάδα αλλοδαπών και αντεξουσιαστών επειδή φορούσε καπέλο με την ελληνική σημαία.

Την ίδια ώρα, η κατάσταση υγείας του άτυχου 30χρονου Γιάννη Καφκά που νοσηλεύεται στην ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νίκαιας παραμένει κρίσιμη αλλά σταθερή ένα μόλις 24ωρο μετά την λεπτή χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε.

Παράλληλα, συνεχίζονται εντατικά οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών της επίθεσης εναντίων του, την ίδια στιγμή που τέθηκαν χθες σε διαθεσιμότητα τέσσερις άντρες των ΜΑΤ ως υπαίτιοι για τον άγριο ξυλοδαρμό διαδηλωτή.
Ταυτόχρονα, μέχρι και αυτή την ώρα η πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών παραμένει υπό κατάληψη.