ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Στο έλεος της κακοκαιρίας η χώρα

Καιρός: Στο έλεος της κακοκαιρίας η χώρα

Προβλήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη-«Δεμένα» δελφίνια και καταμαράν στον Αργοσαρωνικό-Πού «χτυπούν» τα ακραία φαινόμενα

Στο έλεος της κακοκαιρίας βρίσκονται σήμερα, Πέμπτη (23/10/2014) οι περισσότερες περιοχές της χώρας, καθώς το «σκηνικό» ντύνουν έντονες κατά τόπους βροχές και καταιγίδες, ενισχυμένοι άνεμοι ακόμα και χιόνια στα ορεινά.

Ήδη στο κέντρο της Αθήνας αυτή την ώρα σημειώνεται έντονη βροχόπτωση, προκαλώντας μικροπροβλήματα κυρίως στα βόρεια προάστια.

1

Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί μέχρι στιγμής δύο κλήσεις για άντληση υδάτων και επτά για πτώσεις δέντρων.

Προβλήματα και στη Θεσσαλονίκη

Πλημμυρισμένοι δρόμοι, κυκλοφοριακά προβλήματα, συγκρούσεις αυτοκινήτων, πεσμένα κλαδιά δέντρων και διακοπές ρεύματος, συνθέτουν την εικόνα της φθινοπωρινής Θεσσαλονίκης, μετά την ισχυρή καταιγίδα που έπληξε το πρωί την πόλη.

Η καταιγίδα που συνοδευόταν από ισχυρούς ανέμους, έπληξε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, ξεκινώντας από τα νοτιοδυτικά της πόλης και κινήθηκε προς τα ανατολικά.

Κεντρικοί δρόμοι μετατράπηκαν μέσα σε λίγα λεπτά σε λίμνες, δημιουργώντας προβλήματα στη μετακίνηση των οχημάτων και των πεζών, ενώ δεν έλειψαν τα τροχαία ατυχήματα, με υλικές ευτυχώς μόνο ζημιές.

Μάλιστα, στην περιοχή του αεροδρομίου οι άνεμοι έπνεαν με ένταση 11 μποφόρ, ενώ παρατηρηθήκαν καθυστερήσεις σε πτήσεις.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε μέχρι στιγμής 15 κλήσεις για άντληση υδάτων από πλημμυρισμένα σπίτια και κοπή δέντρων.

Στο σκοτάδι βρίσκονται περιοχές της ανατολικής Θεσσαλονίκης και ήδη συνεργεία της ΔΕΗ σπεύδουν να αποκαταστήσουν τη βλάβη.

Αργοσαρωνικός: «Δεμένα» υδροπτέρυγα και καταμαράν

«Τρικυμία» και στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, καθώς λόγω των ισχυρών νότιων ανέμων που φθάνουν τοπικά τα 7 με 8 μποφόρ δελφίνια και καταμαράν παραμένουν «δεμένα» στον Αργοσαρωνικό.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή, δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων και των καταμαράν από τον Πειραιά για τον Αργοσαρωνικό. Επίσης, κλειστές παραμένουν οι πορθμειακές γραμμές Σαλαμίνα - Παλούκια και Αγ.Μαρίνα - Νέα Στύρα.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Επιχειρηματίας κατήγγειλε την... απαγωγή του

Kαιρός: Έντονες βροχοπτώσεις και δυνατοί άνεμοι