ΕΛΛΑΔΑ

Σε κλοιό κακοκαιρίας η χώρα

Σε κλοιό κακοκαιρίας η χώρα

Σε εξέλιξη τα έντονα καιρικά φαινόμενα –Προβλήματα στην Αττική από την κακοκαιρία

Σφοδρή βροχόπτωση είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα στην Αττική προκαλώντας κυκλοφοριακό κομφούζιο στους δρόμους.

Η χώρα βρίσκεται από χθες, Πέμπτη (23/10/2014), στο έλεος της κακοκαιρίας με αρκετές μάλιστα περιοχές στην Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία να «ντύνονται» στα λευκά.

«Το κρύο έγινε αισθητό από σήμερα στα περισσότερα μέρη της χώρας, ενώ από αύριο, Σάββατο, η θερμοκρασία θα πέσει και στην υπόλοιπη Ελλάδα», αναφέρει ο διευθυντής του Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ Αντώνης Λάλος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και προσθέτει πως «ο ελληνικός χειμώνας έκανε την εμφάνισή του».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΜΥ, σήμερα Παρασκευή στα δυτικά και νότια σημειώνονται βροχές και κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες, ενώ βαθμιαία θα εξαπλωθούν και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Εξασθένιση προβλέπεται από το βράδυ στα δυτικά της χώρας. Οι άνεμοι στα πελάγη, ιδιαίτερα στο Αιγαίο, θα πνέουν 8 και από το βράδυ 9 μποφόρ.

Το Σάββατο, στη Θεσσαλία, ανατολική Μακεδονία και Θράκη, βορειοανατολικό Αιγαίο και ανατολική Στερεά θα σημειωθούν καταιγίδες, ενώ στα δυτικά τα φαινόμενα θα είναι πιο ελαφρά σε ένταση. Τα χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά θα συνεχιστούν, όπως και οι άνεμοι στα πελάγη.

Αργά το βράδυ του Σαββάτου ξεκινάει εξασθένιση των φαινομένων. Την Κυριακή και Δευτέρα η εικόνα θα είναι καλύτερη στα βόρεια, το Ιόνιο και την Ήπειρο, αλλά στην υπόλοιπη χώρα θα σημειωθούν κατά τόπου βροχές.

Την Τρίτη, 28η Οκτωβρίου, συννεφιά, ψιλόβροχο και κρύο θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού, ενώ στη βορειανατολική Αττική, στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα εκδηλωθούν καταιγίδες.

Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες λόγω των ισχυρών ανέμων

Μικροπροβλήματα δημιουργήθηκαν στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες και σήμερα Παρασκευή (24/10/2010), λόγω ισχυρών ανέμων που φθάνουν τοπικά τα 7 με 8 μποφόρ, ενώ κατά τόπους τη νύχτα σε πολλές θαλάσσιες περιοχές, θα αγγίξουν τα 9.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή, τα δρομολόγια των υδροπτερύγων και των καταμαράν από τον Πειραιά για τον Αργοσαρωνικό δεν εκτελούνται. Τα δρομολόγια για τα νησιά του Αργοσαρωνικού γίνονται μόνο με πλοία κλειστού τύπου.

Από τον Πειραιά δεν θα εκτελεστεί στις 4 το απόγευμα το προγραμματισμένο δρομολόγιο του ταχύπλοου επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου speedrunner για Σέριφο-Σίφνο-Μήλο. Κλειστές παραμένουν οι πορθμειακές γραμμές Αγ.Μαρίνα -Νέα Στύρα και Σαλαμίνα-Πειραιάς. Κανονικά γίνονται τα δρομολόγια των πλοίων από τη Σαλαμίνα για το Πέραμα.

Από τις 4 το απόγευμα επίσης δεν θα εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων στη γραμμή Καβάλα-Θάσο.

Kυκλοφοριακό «έμφραγμα» λόγω της βροχής στην Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας

Με υπομονή πρέπει να «οπλιστούν» όσοι θα κυκλοφορήσουν με το Ι.Χ. τους στην Αθήνα καθώς όλες οι κεντρικές αρτηρίες είναι μπλοκαρισμένες εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης.

Το μποτιλιάρισμα είναι έντονο στην Εθνική οδό Αθηνών Λαμίας και στα δύο ρεύματα, ενώ αυξημένη κυκλοφορία υπάρχει και στην άνοδο της Κηφισίας.

Προβλήματα και στον στον Πειραιά

Πολύ μεγάλα προβλήματα στον Πειραιά λογω κακοκαιρίας κυρίως σε Δραπετσώνα - Κερατσίνι και Νίκαια.

Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί περισσότερες απο 150 κλήσεις για άντληση υδάτων.

Διαβάστε επίσης;

Kυκλοφοριακό «έμφραγμα» λόγω της βροχής (pics)

Εικόνες καταστροφής στη Νίκαια (pics&vid)