ΕΛΛΑΔΑ

Άμεση καταβολή δεδουλευμένων σε νοσοκομειακούς και ΕΚΑΒ

Άμεση καταβολή δεδουλευμένων σε νοσοκομειακούς και ΕΚΑΒ
Τη διαβεβαίωση ότι θα τους καταβληθούν οι υπερωρίες και οι αργίες...

Τη διαβεβαίωση ότι θα τους καταβληθούν οι υπερωρίες και οι αργίες, εντός δυο ημερών πήραν οι εργαζόμενοι στα ΕΚΑΒ και στα νοσοκομεία μετά το πέρας της συνάντησής τους με την ηγεσία του υπουργείου.

Οι εργαζόμενοι άκουσαν από το στόμα του υφυπουργού Υγείας Μιχάλη Τιμοσίδη να δεσμεύεται για την άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους. Υπόσχεση ωστόσο που δεν φαίνεται να κάλυψε τους απεργούς οι οποίοι αποχωρώντας από το χώρο του υπουργείου, είπαν πω έδωσαν περιθώριο δυο ημερών στην κυβέρνηση προκειμένου να φανεί συνεπής ειδάλλως θα βγουν ξανά στους δρόμους.

Άτυπη κατάληψη του υπουργείου

Σε άτυπη κατάληψη του υπουργείου Υγείας προχώρησαν νωρίτερα οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ αξιώνοντας συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου.

Το συγκεντρωμένο πλήθος έλαβε τη διαβεβαίωση από τον υφυπουργό Μιχάλη Τιμοσίδη ότι η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί εντός των επόμενων ωρών προκειμένου να τεθούν σε διάλογο τα συσσωρευμένα προβλήματα του κλάδου. Η κυκλοφορία στην οδό Αριστοτέλους έχει αποκατασταθεί.

Οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα έξω από το υπουργείο Υγείας διαμαρτυρόμενοι για τη μη καταβολή των εφημεριών τους αλλά και για την τραγική κατάσταση που έχει περιέλθει η υγεία στη χώρα μας.

Τα πληρώματα του ΕΚΑΒ βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας από τις 4 Απριλίου!

Σύμφωνα με τις καταγγελίες τους, υπάρχουν μόλις 60 ασθενοφόρα για να εξυπηρετήσουν τουλάχιστον 7 εκατομμύρια πολίτες!