ΕΛΛΑΔΑ

Εμπλοκή «Πυρήνων» στην αιματηρή συμπλοκή της Πεύκης;

Εμπλοκή «Πυρήνων» στην αιματηρή συμπλοκή της Πεύκης;
Αποτύπωμα του συλληφθέντος βρέθηκε σε σπίτι της οργάνωσης...

Δένει η αστυνομία την υπόθεση της αιματηρής επίθεσης στην Πεύκη, καθώς πλέον γνωρίζει τα στοιχεία του τραυματία που φέρεται ότι είναι ο ένας από τους δύο δράστες. Περίπου τρεις ώρες μετά τη δημοσιοποίηση της φωτογραφίας του η αστυνομία έχει στα χέρια της το όνομα και τα προσωπικά στοιχεία του φερόμενου ως δράστης, που ο ίδιος αρνιόταν να αποκαλύψει, με αποτέλεσμα να καθυστερήσουν οι έρευνες για τον εντοπισμό του άλλου κακοποιού.

Τα αρχικά του ονόματός του είναι Θ.Μ. Μάλιστα, αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως αποτύπωμά του βρέθηκε σε σπίτι που χρησιμοποιούσε η οργάνωση «Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

Ωστόσο, αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη είναι έρευνες των αστυνομικών στο σπίτι του δράστη, ενώ εξετάζεται κι ένα σπίτι στην Μυτιλήνη, αφού ο φερόμενος δράστης είναι φοιτητής και σπουδάζει εκεί, ενώ στην Αθήνα μένουν οι γονείς του.

Ένα νέο στοιχείο στην υπόθεση πάντως, είναι πως στην περιοχή της συμπλοκής, βρέθηκαν 3 κλεμμένα αυτοκίνητα, εκ των οποίων το ένα τύπου βαν. Η αστυνομία εξετάζει τόσο τα αυτοκίνητα, όσο και το ενδεχόμενο οι δράστες να είχαν στην περιοχή το κρησφύγετό τους.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που είχε δώσει ο ίδιος στις Αρχές ανήκει στον αντεξουσιαστικό χώρο. Στη κατοχή του βρέθηκε ένα 9ρι πιστόλι τύπου Glock με γεμιστήρα 13 φυσιγγίων, μπιτόνι με εύλεκτο υλικό, κατσαβίδια και ένα κάλυμμα τιμονιού.

Η αντιτρομοκρατική εξετάζει το ενδεχόμενο οι δράστες να είναι μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης και να ετοιμάζονταν να διαρρήξουν αυτοκίνητο.

Πάντως, η βαλλιστική εξέταση που έγινε στο όπλο που βρέθηκε στο σημείο της συμπλοκής, δεν προέκυψε ταύτιση με τρομοκρατικές ενέργειες. Οι εργαστηριακές έρευνες συνεχίζονται για τυχόν ταύτιση με άλλες εγκληματικές πράξεις.


Διαβάστε επίσης: Ιδού ο δράστης της συμπλοκής στην Πεύκη - Βίντεο σοκ