ΕΛΛΑΔΑ

Ιδού ο δράστης της συμπλοκής στην Πεύκη - Βίντεο σοκ

Ιδού ο δράστης της συμπλοκής στην Πεύκη - Βίντεο σοκ
Στη δημοσιότητα έδωσε η Ελληνική Αστυνομία τη φωτογραφία του...

Στη δημοσιότητα έδωσε η Ελληνική Αστυνομία τη φωτογραφία του δράστη που τραυματίστηκε κατά τη χθεσινή συμπλοκή στην Πεύκη.

Η δημοσίευση αποσκοπεί στη διακρίβωση των στοιχείων ταυτότητας του παραπάνω ένοπλου δράστη, καθώς και στη παροχή κάθε πληροφορίας σχετικά με αυτόν.

Η αστυνομία καλεί όσους πολίτες γνωρίζουν πληροφορίες αναφορικά με την ταυτότητα του να επικοινωνήσουν στους αριθμούς κλήσης 170, 1014 και 1964 της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας.
Σε όσους θα δώσουν πληροφορίες διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της συνομιλίας.

Τα στοιχεία ταυτότητας και η φωτογραφία δόθηκαν στη δημοσιότητα κατόπιν σχετικής διάταξης που εξέδωσε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας στο πλαίσιο της προανάκρισης που διενεργείται για την αιματηρή συμπλοκή.

Ο νεαρός νοσηλεύεται φρουρούμενος στον Ερυθρό Σταυρό ενώ αρνείται να δώσει το παραμικρό στοιχείο που αφορά στα στοιχεία της ταυτότητάς του.

Μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης;

Η αιματηρή συμπλοκή σημειώθηκε τις απογευματινές ώρες στη περιοχή της Πεύκης όταν το πλήρωμα ενός περιπολικού κλήθηκε να διευθετήσει περιστατικό. Η κλήση έγινε από υπάλληλο του Πολιτιστικού Κέντρου Πεύκης, ο οποίος ανέφερε την παρουσία ενός ενοχλητικού ατόμου.

Το περιπολικό που κατευθύνονταν στο παραπάνω σημείο διαπίστωσε την παρουσία δυο υπόπτων οι οποίοι περιεργάζονταν μια μοτοσικλέτα την οποία επιχείρησαν να ελέγξουν. Δευτερόλεπτα πριν οι δυο αστυνομικοί πλησιάσουν τους δυο υπόπτους, εκείνοι προσπάθησαν να διαφύγουν και ξεκίνησε η πεζή καταδίωξή τους.

Τότε ήταν που ο ένας εκ των δραστών έβγαλε ένα πιστόλι, το έστρεψε προς τους διώκτες του και άρχισε να πυροβολεί με αποτέλεσμα να τους τραυματίσει, τον έναν στη θωρακική χώρα και τον άλλο στο λαιμό και την κοιλιακή χώρα.

Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά, και ο ένας, τραυματισμένος, έπεσε στο σημείο.
Στη συνέχεια, ο δεύτερος των δραστών επιβιβάσθηκε στο περιπολικό αυτοκίνητο και διέφυγε, ενώ ώρες αργότερα αυτό εντοπίστηκε εγκαταλελειμμένο στην Κηφισιά.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. ο τραυματίας είναι Ελληνικής καταγωγής, φέρει τα αρχικά Γ.Σ.Τ. σύμφωνα τουλάχιστον με τα στοιχεία που έδωσε ο ίδιος στις Αρχές και ανήκει στον αντεξουσιαστικό χώρο. Στη κατοχή του βρέθηκε ένα 9ρι πιστόλι τύπου Glock με γεμιστήρα 13 φυσιγγίων, μπιτόνι με εύλεκτο υλικό, κατσαβίδια και ένα κάλυμμα τιμονιού.

Η αντιτρομοκρατική εξετάζει το ενδεχόμενο οι δράστες να είναι μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης και να ετοιμάζονταν να διαρρήξουν αυτοκίνητο.

Πάντως, η βαλλιστική εξέταση που έγινε στο όπλο που βρέθηκε στο σημείο της συμπλοκής, δεν προέκυψε ταύτιση με τρομοκρατικές ενέργειες. Οι εργαστηριακές έρευνες συνεχίζονται για τυχόν ταύτιση με άλλες εγκληματικές πράξεις.

Εκτός κινδύνου οι αστυνομικοί

Οι δυο ένστολοι νοσηλεύονται στο ΚΑΤ εκτός κινδύνου με την κατάσταση της υγείας τους να κρίνεται σταθερή.

Ο ένας φέρει τραύματα στο στήθος χωρίς ακόμα να έχει διευκρινιστεί αν προέρχονται από σφαίρες ή από θραύσματα ενώ ο δεύτερος έχει δεχτεί τρεις σφαίρες στο στήθος.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο από τη στιγμή της αιματηρής συμπλοκής:

Πηγή βίντεο: planet-greece.blogspot.com

Διαβάστε επίσης...

Εκτός κινδύνου οι δυο αστυνομικοί