ΕΛΛΑΔΑ

Εκτός κινδύνου οι δυο αστυνομικοί

Εκτός κινδύνου οι δυο αστυνομικοί
Μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης οι δράστες;...

Εκτός κινδύνου νοσηλεύονται στο ΚΑΤ οι δυο αστυνομικοί που δέχτηκαν χθες τα πυρά αγνώστων στην Πεύκη. Η κατάσταση της υγείας τους κρίνεται σταθερή.

Ο ένας φέρει τραύματα στο στήθος χωρίς ακόμα να έχει διευκρινιστεί αν προέρχονται από σφαίρες ή από θραύσματα ενώ ο δεύτερος έχει δεχτεί τρεις σφαίρες στο στήθος.
Το τρίτο άτομο που τραυματίστηκε κατά τη συμπλοκή και φέρεται να είναι ένας από τους δράστες, νοσηλεύεται στον Ερυθρό Σταυρό και υποβλήθηκε σε εγχείρηση, καθώς έχει δεχθεί δύο σφαίρες στο γλουτό και την κνήμη.

Το δεύτερο άτομο που πιστεύεται ότι είναι ο συνεργός του διέφυγε από το χώρο της αιματηρής επίθεσης χρησιμοποιώντας ως μέσο διαφυγής το περιπολικό το οποίο τελικά εγκατέλειψε στην Κηφισιά. Πάντως στο υπηρεσιακό όχημα εντοπίστηκαν κηλίδες αίματος και εξετάζονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια για την ταυτοποίηση του δράστη.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. ο τραυματίας είναι Ελληνικής καταγωγής, φέρει τα αρχικά Γ.Σ.Τ. σύμφωνα τουλάχιστον με τα στοιχεία που έδωσε ο ίδιος στις Αρχές και ανήκει στον αντεξουσιαστικό χώρο. Στη κατοχή του βρέθηκε ένα 9ρι πιστόλι τύπου Glock με γεμιστήρα 13 φυσιγγίων, μπιτόνι με εύλεκτο υλικό, κατσαβίδια και ένα κάλυμμα τιμονιού.

Η αντιτρομοκρατική εξετάζει το ενδεχόμενο οι δράστες να είναι μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης και να ετοιμάζονταν να διαρρήξουν αυτοκίνητο.

Πάντως, η βαλλιστική εξέταση που έγινε στο όπλο που βρέθηκε στο σημείο της συμπλοκής, δεν προέκυψε ταύτιση με τρομοκρατικές ενέργειες. Οι εργαστηριακές έρευνες συνεχίζονται για τυχόν ταύτιση με άλλες εγκληματικές πράξεις.


Το χρονικό της παραλίγο τραγωδίας
Η αιματηρή συμπλοκή συνέβη τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης όταν οι δυο ένστολοι κλήθηκαν στη Πεύκη προκειμένου να αντιμετωπίσουν ένα περιστατικό που αφορούσε σε δυο υπόπτους οι οποίοι αντέδρασαν ανοίγοντας πυρ εναντίον τους.

Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά ενώ από τη συμπλοκή τραυματίστηκαν τρία άτομα.

Διαβάστε επίσης...

«Άρωμα» τρομοκρατίας στη συμπλοκή της Πεύκης