ΕΛΛΑΔΑ

Αναζητούνται «καουμπόις»

Αναζητούνται «καουμπόις»
Σε σοβαρό πρόβλημα εξελίσσονται οι «αδέσποτες» αγελάδες του Χαλκερού στην Καβάλα...

Σε σοβαρό πρόβλημα εξελίσσονται οι «αδέσποτες» αγελάδες του Χαλκερού στην Καβάλα οι οποίες ξεφεύγουν από τα κοπάδια βγαίνοντας στους δρόμους, με αποτέλεσμα να έχουν προκαλέσει ακόμα και θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα. Το θέμα συζητήθηκε και στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Καβάλας και αναζητούνται τρόποι αντιμετώπισης.

Το τελικό συμπέρασμα είναι ότι πρέπει να αναζητηθεί από τον δήμο Καβάλας το κατάλληλο προσωπικό –ένα είδος «κάουμποϊς»- που θα μαζεύει όσες αγελάδες ξεφεύγουν από τους βοσκοτόπους τους και κόβουν …βόλτες στην παλιά εθνική οδό Καβάλας – Ξάνθης ή ακόμα και μέσα στην Εγνατία Οδό.

Το ουσιαστικό πρόβλημα δημιουργείται εξαιτίας της εγκληματικής αμέλειας κτηνοτρόφων της περιοχής, που αφήνει τα ζώα του αφύλακτα, με αποτέλεσμα αυτά να περιφέρονται ανενόχλητα είτε μέσα στον οικισμό του Χαλκερού είτε ακόμα πιο κάτω, μέσα σε εθνικές οδούς.

Κάτοικοι καταγγέλλουν πως δέχονται ακόμα και απειλές από συγκεκριμένα άτομα όταν τολμούν ν’ αναφερθούν στις Αρχές για το ιδιαίτερο αυτό πρόβλημα.
Μάλιστα ένας από τους κτηνοτρόφους έχει καταφύγει στο Συμβούλιο της Επικερατεάις διεκδικώντας αποζημιώσεις από τον δήμο Καβάλας.

Στη συζήτηση που έγινε μεταξύ των παρατάξεων αναζητήθηκαν οι ευθύνες της Αγροφυλακής και της Δημοτικής Αστυνομίας για τη διαιώνιση του προβλήματος και ο δήμαρχος Καβάλας ζήτησε από την Αγροφυλακή να αναλάβει ουσιαστική δράση.

«Πρέπει να αναζητήσουμε ειδικούς ανθρώπους, κάτι σαν «ρέιντζερς» και «κάουμποϊς», που θα αναλάβουν να περισυλλέγουν έγκαιρα τις αγελάδες που ξεστρατίζουν και να τις επαναφέρουν στους βοσκοτόπους ή στους στάβλους τους» ήταν η κατάληξη της συζήτησης περί αγελάδων στο δημοτικό συμβούλιο.