ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Λονδίνο γίναμε…

Καιρός: Λονδίνο γίναμε…
Λονδίνο θυμίζει ο καιρός της χώρα μας… Οι βροχές θα συνεχιστούν και...

Λονδίνο θυμίζει ο καιρός της χώρα μας… Οι βροχές θα συνεχιστούν και σήμερα όπως και οι ισχυρές καταιγίδες. Τα φαινόμενα σε ανατολική Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους ισχυρά με πιθανότητα χαλαζόπτωσης το μεσημέρι και το απόγευμα. Μικρή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία κυρίως στα ανατολικά.

Αναλυτική η πρόγνωση
Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια όπου τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσουν τοπικές νεφώσεις αυξημένες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα με σποραδικές βροχές και πιθανώς πρόσκαιρη καταιγίδα κυρίως στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 Μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία, και τη Θράκη: Στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες.
Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά, τη Δυτική Πελοπόννησο: Στη Δυτική Στερεά, το Νότιο Ιόνιο και τη Δυτική Πελοπόννησο νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρές.

Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στην Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους έντονα. Σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και τη Κρήτη: Λίγες νεφώσεις αυξημένες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στα υπόλοιπα με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις Δυτικές Κυκλάδες και την Κρήτη. Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στα Νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα: Τοπικές νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με σποραδικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες που τη νύχτα θα ενταθούν. Ανεμοι: Στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα το πρωΐ τοπικά 7 Μποφόρ και στα νότια νοτιοανατολικοί 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο Σάββατο

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, την Ανατολική Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, τα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα προβλέπει για αύριο, Σάββατο η ΕΜΥ, οι οποίες πιθανώς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα να είναι τοπικά ισχυρές. Βελτίωση από το απόγευμα.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι: Στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 Μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ. Μικρή άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία.