ΕΛΛΑΔΑ

Υπό κατάληψη ο ΟΤΕ-Άνοιξε η Κηφισίας

Υπό κατάληψη ο ΟΤΕ-Άνοιξε η Κηφισίας
Άνοιξε πριν λίγα λεπτά η Λεωφόρος Κηφισίας...

Άνοιξε πριν λίγα λεπτά η κάθοδος της λεωφόρου Κηφισίας, την οποία είχαν αποκλείσει νωρίτερα εργαζόμενοι του ΟΤΕ οι οποίοι αντιδρούν στο ενδεχόμενο πώλησης του Οργανισμού. Κυκλοφοριακό κομφούζιο στην περιοχή με τα αυτοκίνητα να δημιουργούν ουρές χιλιομέτρων σε όλο το μήκος της λεωφόρου.

Υπό κατάληψη τελεί το Διοικητικό μέγαρο του ΟΤΕ στο Μαρούσι.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τα σχέδια περαιτέρω ιδιωτικοποίησης του Οργανισμού. Η απόφαση για τη σημερινή κινητοποίηση πάρθηκε χθες σε έκτακτη συνεδρίαση των εργαζομένων, οι οποίοι σήμερα το μεσημέρι θα συνεδριάσουν εκ νέου, προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Να σημειωθεί ότι αρχίζει η διαδικασία πώλησης του 10% του ΟΤΕ στην Deutsche Telekom, με τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, σε συνέχεια των αποφάσεων του υπουργικού συμβουλίου για την περαιτέρω αποκρατικοποίηση του ΟΤΕ, να αποστέλλει επιστολή στην διοίκηση της Deutsche Telekom, για την εκκίνηση της σχετικής διαδικασίας.
Πρόθεση του οικονομικού επιτελείου είναι να δοθεί προθεσμία 30 ημερών στο γερμανικό όμιλο, ώστε μέχρι τα τέλη Ιουνίου, να ολοκληρωθεί η μεταβίβαση.

Η ενέργεια αυτή γίνεται εν όψει των κινητοποιήσεων των εργαζομένων που έχουν κηρύξει για την ερχόμενη βδομάδα.