ΕΛΛΑΔΑ

Είχε «ειδικότητα» στις κλοπές πορτοφολιών από ασθενείς

Είχε «ειδικότητα» στις κλοπές πορτοφολιών από ασθενείς
Επιπλέον πόνο προκαλούσε ένας νεαρός σε ασθενείς που...

Επιπλέον πόνο προκαλούσε ένας νεαρός σε ασθενείς που νοσηλεύονταν σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Ο 36χρονος κατάφερνε και «τρύπωνε» στους χώρους των νοσηλευτικών ιδρυμάτων και άρπαζε πορτοφόλια και τσάντες.

Ο δράστης φέρεται από τον Απρίλιο ως τον Οκτώβριο του 2010, να είχε πραγματοποιήσει συνολικά 8 κλοπές, εκμεταλλευόμενος το συνωστισμό, αφαιρώντας πορτοφόλια με χρήματα, προσωπικά αντικείμενα και έγγραφα, από χώρους γραφείων εργαζομένων, φοριαμούς και ερμάρια ασθενών.

Μάλιστα η συνολική λεία ανέρχεται στο ποσό των 1.200 ευρώ!

Πάντως η αστυνομία με αφορμή το παραπάνω περιστατικό δίνει τις παρακάτω συμβουλές σε ασθενείς, συνοδούς και εργαζόμενους όταν επισκέπτονται τα εξωτερικά ιατρεία:

-να μην παίρνουν μαζί τους πολύτιμα αντικείμενα, τιμαλφή, κ.α.,

-να έχουν μαζί τους μόνο το χρηματικό ποσό που εκτιμούν ότι θα τους χρειαστεί και να τοποθετούν τα χρήματα σε εσωτερικές τσέπες,

-αν συνοδεύονται να δίνουν την τσάντα, το πορτοφόλι και τα πολύτιμα αντικείμενα στο συνοδό,

-να μην εγκαταλείπουν την τσάντα, ή άλλα αντικείμενα αξίας στους χώρους υποδοχής, σε διαδρόμους, ακόμα και σε περίπτωση ολιγόλεπτης απουσίας.

-Σε περίπτωση κλοπής να μην αγγίζουν τους χώρους όπου κινήθηκαν οι δράστες και να ενημερώνουν άμεσα τη διεύθυνση του νοσοκομείου και την αστυνομία, καλώντας το γνωστό «100».