ΕΛΛΑΔΑ

Τα «ροζ» dvd των … «Πυρήνων»

Τα «ροζ» dvd των … «Πυρήνων»
Στιγμιότυπα από εκδρομές, αποκριάτικες μεταμφιέσεις, ακόμα και ορισμένες… γυμνές φωτογραφίες βρίσκονται...

Στιγμιότυπα από εκδρομές, αποκριάτικες μεταμφιέσεις, ακόμα και ορισμένες… γυμνές φωτογραφίες βρίσκονται στο υλικό που πρόκειται να προβληθεί δημοσίως την ερχόμενη Τρίτη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων όπου δικάζονται τα φερόμενα ως μέλη της οργάνωσης «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Η επιμονή του δικαστηρίου να προβάλει μέσω προτζέκτορα, σε γιγαντοοθόνη δεκάδες φωτογραφίες από προσωπικές στιγμές των κατηγορουμένων, οι οποίες περιέχονται σε cd και dvd που κατασχέθηκαν από τους προσωπικούς τους υπολογιστές έχει ήδη πυροδοτήσει τις έντονες αντιδράσεις της υπεράσπισης. Μάλιστα, οι κατηγορούμενοι προειδοποιούν με νέες αποχωρήσεις.

Το δικαστήριο αποφάσισε να προχωρήσει στην προβολή του επίμαχου υλικού, με το σκεπτικό ότι οι φωτογραφίες που κατασχέθηκαν στα σπίτια των κατηγορουμένων αποτελούν τεκμήριο των μεταξύ τους σχέσεων.

«Αδυνατώ να κατανοήσω σε τι αφορούν το δικαστήριο οι προσωπικές μας στιγμές. Φέρεστε σαν ηδονοβλεψίες», ανέφερε ο κατηγορούμενος Π. Μασούρας, ενώ ο συγκατηγορούμενός του Μ. Γιόσπας απευθυνόμενος στους δικαστές αναρωτήθηκε «πώς θα νιώθατε αν προβάλαμε δημοσίως τις ιδιωτικές στιγμές των παιδιών σας;»

Από την πλευρά τους οι δικηγόροι υποστήριξαν ότι πρόκειται για πρακτική παράνομη και αντισυνταγματική, η οποία θα οδηγήσει σε καταδίκη της χώρας από τα διεθνή δικαιοδοτικά όργανα.