ΕΛΛΑΔΑ

Ο καύσωνας… παραμονεύει!

Ο καύσωνας… παραμονεύει!
Στην …γωνία μας περιμένει ο καύσωνας αυτή την εβδομάδα...

Στην …γωνία μας περιμένει ο καύσωνας αυτή την εβδομάδα, αφήνοντας πίσω τον παρατεταμένο χειμώνα που δεν έλεγε με τίποτα να μας αποχωριστεί. Η θερμοκρασία θα είναι σε άνοδο ενώ υπάρχει μικρή πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως στη δυτική Ελλάδα.
Αναλυτικά η πρόγνωση
Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις, οι οποίες κατά διαστήματα στα δυτικά και βόρεια θα είναι πυκνότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 33 βαθμούς Κελσίου, στα ανατολικά ωστόσο θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να εκδηλωθούν λίγες νεφώσεις, οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου.
Θράκη-Μακεδονία:

Στη Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος ενώ στη Μακεδονία θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου-Ήπειρος-Δ. Στερεά-Δ. Πελοπόννησος
Θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα πυκνότερες, με λίγες τοπικές βροχές μικρής διαρκείας. Τις απογευματινές ώρες θα υπάρξουν τοπικοί όμβροι στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο νότιο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 16 έως 35 και πιθανώς κατά τόπους 36 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά-Εύβοια-Α. Πελοπόννησος
Αναμένεται να σημειωθούν λίγες αραιές νεφώσεις, οι οποίες πρόσκαιρα θα πυκνώσουν και είναι πιθανό τις απογευματινές ώρες να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά. Οι άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία από 14 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες-Κρήτη
Αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα πιο πυκνές. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, θα υπάρχει αρκετή ηλιοφάνεια και λίγες αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 17 έως 32 βαθμούς Κελσίου.