ΕΛΛΑΔΑ

Καλοκαιρινά παιχνίδια του ήλιου!

Καλοκαιρινά παιχνίδια του ήλιου!
Αφήστε τις ομπρέλες θαλάσσης στην άκρη και πάρτε της βροχής...

Αφήστε τις ομπρέλες θαλάσσης στην άκρη και πάρτε της βροχής, καθώς ο καιρός φαίνεται πως κάνει καλοκαιρινά παιχνίδια. Συγκεκριμένα, σποραδικές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν το απόγευμα στα βορειοδυτικά και από τη νύχτα στα υπόλοιπα δυτικά, κεντρικά και βόρεια κυρίως ορεινά τμήματα. Οι δυτικοί και βορειοδυτικοί άνεμοι στα νότια θα φτάσουν τα 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα σημειώσει μικρή πτώση.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις θα εκδηλωθούν από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα 6 μποφόρ . Η θερμοκρασία από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Aρχικά αίθριος θα είναι ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη. Τοπικές νεφώσεις από το μεσημέρι με πιθανότητα βροχών στα γύρω ορεινά κυρίως το βράδυ. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου.


Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν αρχικά στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και από το μεσημέρι και στις υπόλοιπες περιοχές και στα ορεινά θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι στη Θράκη μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στη Μακεδονία δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 15 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Αρχικά αίθριος και από το μεσημέρι τοπικές νεφώσεις. Τις απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες στα βορειοδυτικά και από το βραδύ πρόσκαιρες τοπικές βροχές και στις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και το πρωί στα νοτιά πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Αρχικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις από το μεσημέρι κυρίως στη Θεσσαλία και την ανατολική στερεά όπου κυρίως το βράδυ θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στα νότια 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 16 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Γενικά αίθριος. Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Στα νότια γενικά αίθριος. Στα βόρεια παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα σποραδικών βροχών και καταιγίδων το μεσημέρι - απόγευμα. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου.