ΕΛΛΑΔΑ

Η «Αγανάκτηση» πήγε… τριήμερο;

Η «Αγανάκτηση»  πήγε…  τριήμερο;
Ραντεβού στο Σύνταγμα δίνουν και σήμερα Κυριακή οι «Αγανακτισμένοι», οι οποίοι, όμως...

Ραντεβού στο Σύνταγμα δίνουν και σήμερα Κυριακή οι «Αγανακτισμένοι», οι οποίοι, όμως, είναι σαφώς λιγότεροι από άλλες φορες.

Συγκεκριμένα, παρά τον Πανευρωπαϊκό χαρακτήρα του ραντεβού - θα συγκεντρώνονται παράλληλα σε πλατείες ΕυρωπαΙκών πόλεων όσοι έχουν αγανακτήσει με τα μέτρα στις δικές τους χώρες - στο Σύνταγμα βρίσκονται σύμφωνα με ενημέρωση της Αστυνομίας γύρω στα 15.000 άτομα, λίγο πριν τις 9.30 το βράδυ.

Κλειστοί , λόγω της συγκέντρωσεις, είναι οι δρόμοι Αμαλίας, Βασιλίσης Σοφίας, Βασιλέως Γεωργίου και Σταδίου.

Γύρω στις 7.30 στο Σύνταγμα βρίσκονταν μόλις 1.000 άτομα, ενώ λίγο πριν τις 8:30 οι συγκεντρωμένοι ανήλθαν στους 5.000.

Οι αριθμοί δείχνου, ν ότι το σύνθημα «δεν πάμε διακοπές, δεν πάμε παραλία, θάμαστε όλοι εδώ, κάθε μέρα στην πλατεία», με το οποίο πάνε πλατεία οι «Αγανακτισμένοι» - 19η ημέρα των κινητοποιήσεων του κινήματος - μέχρι τώρα δεν δείχνει να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Ο άστατος καιρός και το εορταστικό τριήμερο, μάλλον έπαιξαν «διασπαστικό» ρόλο και ο όγκος της σημερινής συγκέντρωσης δεν αναμένεται, εκτός απροόπτου, να είναι ανάλογος της περασμένης Κυριακής.

Όπως έγινε γνωστό, οι «Αγανακτισμένοι» δεν θα προχωρήσουν σε αποκλεισμό του Κοινοβουλίου σήμερα Κυριακή. Αυτή η δυναμική κινητοποίηση προγραμματίζεται να γίνει το βράδυ της 14ης Ιουνίου.

Στόχος των «Αγανακτισμένων» είναι να μην καταφέρει να μπει στη Βουλη ούτε ένας βουλευτής κι έτσι εκ των πραγμάτων να μη μπορεί να ψηφίσει υπέρ της εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος στις 15 Ιουνίου, ημέρα κατά την οποία έχει οριστει η κρίσιμη ψηφοφορία για το «Μνημόνιο 2» .

Επίσης, σήμερα οι «Αγανακτισμένοι» κυκλοφόρησαν σε έντυπη μορφή τα ψηφίσματα των λαϊκών συνελεύσεων των προηγούμενων ημερών, κάτι που θα κάνουν πλέον τακτικά, ώστε να ενημερώνονται έγκυρα και αυτοί που δεν αποφασίζουν να προσέλθουν στην πλατεία Συντάγματος.