ΕΛΛΑΔΑ

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα!

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα!
Νεκρώνει σήμερα όλη η χώρα, καθώς δημόσιος και ιδιωτικός τομέας κατεβάζουν τα ρολά...

Νεκρώνει σήμερα όλη η χώρα, καθώς δημόσιος και ιδιωτικός τομέας κατεβάζουν τα ρολά, συμμετέχοντας στις απεργιακές κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Οι συνδικαλιστικοί φορείς αξιώνουν την απόσυρση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος από τη κυβέρνηση, σημειώνοντας πως αν δεν συμβεί αυτό, οι κινητοποιήσεις είναι μονόδρομος.

Η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχει προγραμματιστεί για τις 11:00 το πρωί στο Πεδίο του Άρεως και του ΠΑΜΕ στις 10:00 στην Ομόνοια.

Απεργιακές κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν και στις 21 Ιουνίου - ημέρα πανευρωπαϊκής δράσης - καθώς και κατά τη συζήτηση και ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος και των εφαρμοστικών νόμων.

Ποιοι κλάδοι απεργούν:

*Τραπεζικοί υπάλληλοι.

* Γιατροί: Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών κάλεσε τα μέλη του σε μαζική συμμετοχή.

*Οδοντίατροι: Η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία προκήρυξε πανοδοντιατρική απεργία για την ερχόμενη Τετάρτη.

*ΕΚΑΒ- Κέντρα Υγείας-Νοσοκομειακοί: Με προσωπικό ασφαλείς θα λειτουργήσουν τα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, τα Θεραπευτήρια Χρονίων Παθήσεων και οι Υπηρεσίες Υγείας Πρόνοιας.

*ΜΜΕ: Η μη υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης, οι συνεχιζόμενες περικοπές στον χώρο του Τύπου και οι απολύσεις βγάζουν τα ΜΜΕ από τη πρίζα! Τα Μέσα Ενημέρωσης προχωρούν σε 24ωρη απεργία έπειτα από απόφαση που πάρθηκε από τα διοικητικά συμβούλια της ΠΟΕΣΥ, ΠΟΣΠΕΡΤ, ΠΟΕΠΤΥΜ και ΟΜΤΒΧ.

*Μικρομεσαίοι και έμποροι. Επιχειρήσεις και εμπορικά καταστήματα θα βάλουν λουκέτο από τις 12:00 έως τις 15:00.

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Mε ολιγόωρες στάσεις εργασίας αποφάσισαν να συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς στην 24ωρη απεργία, προκειμένου να εξυπηρετηθεί ο κόσμος που επιθυμεί να κατέβει στο κέντρο της Αθήνας.

Πώς θα κινηθούν

Ο ΗΣΑΠ θα λειτουργήσει από τις 8:00 το πρωί έως τη λήξη της βάρδιας.

Τα μπλε λεωφορεία θα περνούν από τις στάσεις από τις 9:00 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ.

Τα τρόλεϊ θα εξυπηρετούν από τις 8:00 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.

Το τραμ θα εκτελεί δρομολόγια από τις 6:00 το πρωί ως τις 24:00 το βράδυ.

Το Μετρό θα κινηθεί κανονονικά.Τα δρομολόγια προς αεροδρόμιο θα εκτελούνται ως το σταθμό Δουκίσης Πλακεντίας καθώς το τμήμα από εκεί έως το αεροδρόμιο ανήκει στη δικαιοδοσία του Ο.Σ.Ε., οι υπάλληλοι του οποίου απεργούν.

Χωρίς ΟΣΕ και Προαστιακό

Ωστόσο, 24ώρο χειρόφρενο θα τραβήξουν ο ΟΣΕ και ο Προαστιακός.

Στη Θεσσαλονίκη, τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ θα πραγματοποιήσουν δύο στάσεις εργασίας: από την έναρξη της βάρδιας έως τις 08:00 η πρώτη και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας η δεύτερη.

Δεμένα τα πλοία – Μόνο με αεροπλάνα!

Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία αποφάσισε 24ωρη πανελλαδική απεργία των πληρωμάτων σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.

Αντίθετα, οι πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού θα πραγματοποιηθούν κανονικά, καθώς η ΟΣΥΠΑ ανέστειλε την 24ωρη απεργία.

Πρόσκληση προς όλες τις Ομοσπονδίες των ΔΕΚΟ που βρίσκονται υπό αποκρατικοποίηση απευθύνει η ΓΕΝΟΠ. Παράλληλα ζητείται και η κήρυξη 48ωρης απεργίας για τις 27 και 28 Ιουνίου. Η ΓΕΝΟΠ προχωρά σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες αρχής γενομένης από την Δευτέρα, 20 Ιουνίου.

Θα προηγηθούν, την Παρασκευή 17 και την Κυριακή 19 Ιουνίου ανοικτές συγκεντρώσεις -συλλαλητήρια στις κεντρικές πλατείες των ενεργειακών πόλεων Μεγαλόπολης και Πτολεμαΐδας.

Εκτροπές κυκλοφορίας στο κέντρο της Αθήνας

Εκτροπές στην κυκλοφορία στο κέντρο της Αθήνας θα τεθούν σε ισχύ λόγω των συγκεντρώσεων.

Από τις 7.00 το πρωί θα πραγματοποιούνται σταδιακά εκτροπές της κυκλοφορίας επί των οδών Αλεξάνδρας, Πατησίων, Ιουλιανού, Θ. Δηληγιάννη, Πλ. Καραϊσκάκη, Αχιλλέως, Λ. Κωνσταντινουπόλεως, Ιερά Οδό, Πειραιώς, Χαμοστέρνας, Καλλιρόης, Αρδηττού, Βασ. Κωνσαντίνου, Βασ. Σοφίας, Φειδιππίδου.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων, να αποφύγουν την κίνησή τους στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου της Αθήνας και να ακολουθούν τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.