ΕΛΛΑΔΑ

Αθώος ο αναρχικός Άρης Σειρηνίδης

Αθώος ο αναρχικός Άρης Σειρηνίδης
Αθώος κατά πλειοψηφία κρίθηκε από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο ο αναρχικός Άρης Σειρηνίδης, ο οποίος κατηγορείτο ότι πυροβόλησε εναντίον κλούβας των ΜΑΤ...

Αθώος κατά πλειοψηφία κρίθηκε από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο ο αναρχικός Άρης Σειρηνίδης, ο οποίος κατηγορείτο ότι πυροβόλησε εναντίον κλούβας των ΜΑΤ στα Εξάρχεια, τον Ιούλιο του 2009.

Υπέρ της αθώωσης του Σειρηνίδη, τάχθηκαν οι 4 Ένορκοι σε αντίθεση με τους τρεις Τακτικούς δικαστές οι οποίοι είχαν την άποψη ότι ο κατηγορούμενος έπρεπε να κηρυχτεί ένοχος.

Καταδικαστική ήταν πάντως και η εισήγηση της Εισαγγελέως της έδρας, η οποία ζήτησε την ενοχή του Άρη Σειρηνίδη για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και για παράνομη οπλοφορία – οπλοχρησία.

Υπενθυμίζεται ότι ο Άρης Σειρηνίδης από την πρώτη στιγμή της σύλληψής του είχε αρνηθεί τις σε βάρος του κατηγορίες. Απολογούμενος μάλιστα, είπε: «Η πράξη για την οποία κατηγορούμαι έρχεται σε αντίθεση με την κεντρική μου πολιτική θεώρηση. Η πράξη αυτή δεν δίνει λογαριασμό σε κανέναν. Εγώ ανήκω σε μια κοινότητα. Η αντίθεσή μου στο σύστημα είναι βαθιά, δεν εκπροσωπείται και δεν ψάχνει να βρει βεντέτες με την Αστυνομία. Αυτό, το κάνει η Αστυνομία».