ΕΛΛΑΔΑ

«Αστακός» το κέντρο, μπλόκα από «Αγανακτισμένους»

«Αστακός» το κέντρο, μπλόκα από «Αγανακτισμένους»
Ραντεβού στο κέντρο της Αθήνας δίνουν ακόμα μια φορά οι...

Ραντεβού στο κέντρο της Αθήνας δίνουν ακόμα μια φορά οι "Αγανακτισμένοι", με τη σημερινή μέρα να τη χαρακτηρίζουν πολλοί «μητέρα των μαχών», καθώς σήμερα θα πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία για την έγκριση ή μη του Μεσοπρόθεσμου Δημοσιονομικού Πλαισίου.

Οι διαδηλωτές αναμένεται να στήσουν τρία μπλόκα, προκειμένου να εμποδίσουν την είσοδο των βουλευτών στο Κοινοβούλιο. Τα σημεία που θα συγκεντρωθούν είναι σε Καλλιμάρμαρο, Ρηγίλλης και την κύρια είσοδο της Βουλής στη Βασιλίσσης Σοφίας.

Τα μέτρα που έχει λάβει η αστυνομία είναι δρακόντεια, προκειμένου να αποφευχθούν επεισόδια σαν τα χθεσινά. Διμοιρίες των ΜΑΤ έχουν παραταχθεί μπροστά στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, στην κύρια είσοδο της Βουλής στη Β. Σοφίας και το κέντρο θυμίζει για ακόμα μια μέρα φρούριο.

Στις 07.30 έφτασαν στην Αθήνα εκατοντάδες «Αγανακτισμένοι» από την Θεσσαλονίκη.

Η κατάσταση προς το παρόν είναι ήρεμη με μερικές δεκάδες κόσμου να βρίσκονται στην πλατεία, οι οποίοι συζητούν για τη σημερινή συγκέντρωση.

Η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά και το μόνο αξιοσημείωτο είναι ότι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν παραταχθεί στον περιβάλλοντα χώρο του κοινοβουλίου. Ήδη, στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, στο ύψος των ανθοπωλείων, έχει τοποθετηθεί ο σιδερένιος φράχτης, ώστε να καταστεί αδύνατη η είσοδος στο κοινοβούλιο.

Παράλληλα, συνεργεία του δήμου προσπαθούν να καθαρίσουν την περιοχή από τα αποκαΐδια, αλλά και τα κομμάτια μαρμάρων που έσπασαν κατά τα χθεσινά επεισόδια.