ΕΛΛΑΔΑ

Πάρτε για τις διακοπές ομπρέλα… βροχής

Πάρτε για τις διακοπές ομπρέλα… βροχής
Μπορεί να είστε έτοιμοι για να φύγετε για διακοπές...

Μπορεί να είστε έτοιμοι για να φύγετε για διακοπές, ωστόσο μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας και ομπρέλα… για τη βροχή. Με τα παιχνίδια που κάνει ο καιρός, δεν ξέρετε πότε θα βραχείτε από τις βουτιές στην θάλασσα ή τις στάλες της βροχής.

Για αύριο, Σάββατο, ημέρα όπου πολλοί εκδρομείς θα αφήσουν τα μεγάλα αστικά κέντρα, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Το απόγευμα πιθανότητα βροχών σε ορεινές περιοχές της βόρειας κυρίως χώρας. Άνεμοι μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Στην Αττική γενικά αίθριος. Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και από το απόγευμα νότιοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος ο καιρός στη Θεσσαλονίκη με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 και τοπικά νότιοι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη

Τοπικές νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και κυρίως σε ορεινές περιοχές θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 τοπικά νότιοι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 31 βαθμούς Kελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε σε ορεινές περιοχές της ηπείρου είναι πιθανόν να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι. Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και τοπικά στο Ιόνιο 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 16 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε σε ορεινές περιοχές της Θεσσαλίας και της κεντρικής στερεάς είναι πιθανόν να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και από το απόγευμα νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 17 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Αίθριος. Οι άνεμοι βόρειοι 3 με 4 και στα ανατολικά από το απόγευμα τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Αίθριος. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και τοπικά στα νότια 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.