ΕΛΛΑΔΑ

Άνοδος της θερμοκρασίας

Άνοδος της θερμοκρασίας
Μετά από τα παιχνίδια που παρουσίασε το τελευταίο διάστημα ο καιρός, φαίνεται να «φοράει»...

Μετά από τα παιχνίδια που παρουσίασε το τελευταίο διάστημα ο καιρός, φαίνεται να «φοράει» σήμερα το καλοκαιρινό του χαμόγελο! Mόνο στα βόρεια και μετά το μεσημέρι θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές αναμένεται να είναι γενικά αίθριος καιρός. Οι βορειοδυτικοί άνεμοι θα φθάσουν μέχρι 6 μποφόρ στο νότιο Αιγαίο, ενώ η θερμοκρασία στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο θα σκαρφαλώσεις στους 36 βαθμούς.

Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός στην Αττική. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 μποφόρ και από το απόγευμα νοτίων διευθύνσεων 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Αρχικά αίθριος θα είναι ο καιρός στη Θεσσαλονίκη, ενώ από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις. Τις βραδινές ώρες οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 και από το μεσημέρι νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη

Λίγες νεφώσεις που το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

αρχικά αίθριος και από το μεσημέρι τοπικές νεφώσεις κυρίως στα βόρεια με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά της Ηπείρου. Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 16 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι μεταβλητοί 4 και από το απόγευμα δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Αίθριος. Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Αίθριος. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου.