ΕΛΛΑΔΑ

Τώρα ο κ. Ρέππας μιλά για απολύσεις στο δημόσιο

Τώρα ο κ. Ρέππας μιλά για απολύσεις στο δημόσιο
Απολύσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα εξετάζει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης εμπαίζοντας χιλιάδες εργαζόμενους, καθώς τον Μάιο...

Απολύσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα εξετάζει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης εμπαίζοντας χιλιάδες εργαζόμενους, καθώς τον Μάιο οι δηλώσεις του κινούνταν σε αντίθετη κατεύθυνση.

Ο Δημήτρης Ρέππας μίλησε σήμερα για απολύσεις, που θα κριθούν κατά τη διάρκεια των αξιολογήσεων.

Την πόρτα της «εξόδου» θα δουν όλοι, όσοι από τους υπαλλήλους δεν μπορέσουν να αξιοποιήσουν τις προβλέψεις του Εφαρμοστικού νόμου, όπως οι μετατάξεις στο Δημόσιο Τομέα, η μερική απασχόληση, οι θέσεις ορισμένου χρόνου και τα προγράμματα εθελούσιας εξόδου.

Όσον αφορά στο ενιαίο μισθολόγιο, ο υπουργός είπε ότι, θα συνδεθεί η εξέλιξη του μισθού με τη βαθμολογική εξέλιξη.

Σημείωσε επίσης ότι τα ειδικά μισθολόγια θα παραμείνουν και πως στο άμεσο μέλλον θα προωθήσει μια νέα μεταρρύθμιση, ώστε οι υπάλληλοι να είναι υπάλληλοι του κράτους και όχι της υπηρεσίας όπου εργάζονται, προκειμένου να γίνονται ευκολότερα οι μετακινήσεις.

Πάντως να σημειωθεί ότι, ο νέος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης είχε εκφράσει τις αντιρρήσεις του, όταν ο προκάτοχός του Γιάννης Ραγκούσης είχε ανοίξει πρώτος το θέμα των απολύσεων στο δημόσιο τομέα, πριν από περίπου δυο μήνες.

Μάλιστα ο κ. Ρέππας τότε είχε πει πως μπορούν να αξιοποιηθούν όλοι οι υπάλληλοι.