ΕΛΛΑΔΑ

Σε κίνδυνο η ζωή τριών νεογνών στην Ξάνθη

Σε κίνδυνο η ζωή τριών νεογνών στην Ξάνθη
Εξαιτίας της επικίνδυνης πολιτικής της Διοίκησης του νοσοκομείου, η οποία επέλεξε φθηνά και αμφιβόλου ποιότητας ιατρικά υλικά...

Τρία νεογνά κινδύνευσαν να χάσουν τη ζωή τους στο νοσοκομείο της Ξάνθης εξαιτίας της επικίνδυνης πολιτικής της Διοίκησης του νοσοκομείου, η οποία επέλεξε φθηνά και αμφιβόλου ποιότητας ιατρικά υλικά.

Τέτοια ήταν και τα κλιπ που κλείνουν την ομφαλική αρτηρία, τα κοινώς λεγόμενα μανταλάκια, τα οποία προκάλεσαν ακατάσχετη αιμορραγία σε ένα νεογνό, θέτοντας τη ζωή του σε άμεσο κίνδυνο.

Το ένα από τα τρία νεογνά διεκομίσθη μάλιστα εσπευσμένα από το νοσοκομείο Ξάνθης στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης λόγω της αιμορραγίας, που είχε ως συνέπεια να χάσει το μισό του αίμα!

Όπως λένε οι γιατροί του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, το νεογνό σώθηκε από καθαρή τύχη, αφού και τα δύο κλιπ που του είχαν βάλει οι γιατροί ήταν ελαττωματικά και χρειάστηκε να του τοποθετήσουν και τρίτο.

Η διοίκηση του νοσοκομείου Ξάνθης, η οποία είχε ενημερωθεί από τον Ιανουάριο ότι τα συγκεκριμένα υλικά ήταν ελαττωματικά, όχι μόνο δεν προέβη σε απολύτως καμία ενέργεια αλλά «τιμώρησε» τους καταγγέλλοντες γιατρούς που προσπάθησαν να προφυλάξουν τα μωρά με ποινική δίωξη για διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Η κρίσιμη λεπτομέρεια της σοβαρότατης αυτής υπόθεσης είναι ότι η διοίκηση του νοσοκομείου Ξάνθης επέλεξε τα συγκεκριμένα ελαττωματικά κλιπ, επειδή είναι φθηνότερα κατά 0,1 ευρώ!

Ο παιδίατρος-διευθυντής ΕΣΥ κ. Δημήρτης Αδαμίδης, εφημέρευε και κατάφερε να σώσει το μωρό.

Το συνόδευσε μάλιστα με το ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Όπως εξηγεί στο newsbomb.gr: «Από τον Μάρτιο η Ένωση Γιατρών Ξάνθης είχε ενημερώσει τον Διοικητή ότι κάποια υλικά, ανάμεσα στα οποία και τα μανταλάκια ομφαλίου λώρου, είχαν πρόβλημα. Τρεις μήνες αργότερα δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε, όταν ένα νεογνό αιμορράγησε λόγω χαλάρωσης του ομφαλικού κλιπ. Για καλή του τύχη, εκείνη τη στιγμή ο γυναικολόγος εξέταζε τη μητέρα. Άμεσα τοποθετήθηκε δεύτερο κλιπ στο νεογνό, αλλά μετά από πέντε λεπτά αιμορράγησε πάλι. Ευτυχώς το τρίτο κατά σειρά κλιπ λειτούργησε. Η αιμορραγία σταμάτησε, αφού το μωρό είχε χάσει το μισό του αίμα και σώθηκε ως εκ θαύματος. Τέσσερις ημέρες αργότερα μας κοινοποιήθηκε κλήση σε απολογία για διασπορά ψευδών ειδήσεων κατόπιν αναφοράς του διοικητή για το έγγραφο του Μαρτίου. Τα παραπάνω δείχνουν τις συνέπειες της πολιτικής των περικοπών στην ποιότητα της περίθαλψης. Για 10 λεπτά οικονομία παραλίγο να στείλουν ένα υγιέστατο νεογνό στο θάνατο. Τόσο αξίζει άραγε η ζωή σήμερα;».

Η τελευταία εξέλιξη στη σοβαρή αυτή υπόθεση, είναι ότι ο πατέρας του νεογνού, του οποίου η ζωή διέτρεξε κίνδυνο, κατέθεσε πριν από λίγη ώρα στον Εισαγγελέα αναφορά σε βάρος του Διοικητή του ΓΝ Ξάνθης.