ΕΛΛΑΔΑ

Μαίνεται η πυρκαγιά στην Εύβοια

Μαίνεται η πυρκαγιά στην Εύβοια
Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που κατακαίει από χθες το μεσημέρι...

Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που κατακαίει από χθες το μεσημέρι της Κυριακής την Βόρεια Εύβοια. Το έργο της πυρόσβεσης δυσχεραίνεται λόγω των πολλών μικρών εστιών ενώ στη μάχη της πυρόσβεσης έχουν ριχτεί 80 πυροσβέστες με 27 οχήματα και δυο ελικόπτερα. Υπό έλεγχο από το απόγευμα της Κυριακής τέθηκαν οι φωτιές σε Νεραντζούλα Αργασίου στη Ζάκυνθο, που και στα Κουπιά Μολάων Λακωνίας που καίει αγροτοδασική έκταση χωρίς να απειλεί κατοικημένη περιοχή.

Οι αξιωματικοί της διεύθυνσης αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού του πυροσβεστικού σώματος εξετάζουν το ενδεχόμενο εμπρησμού για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στη θέση Μπαλντά στην Κερατέα.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, η φωτιά εκδηλώθηκε σε τρεις διαφορετικές εστίες. Πάντως χθες η πυροσβεστική υπηρεσία κινητοποιήθηκε για 75 συνολικά πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σε ολόκληρη τη χώρα, και οι οποίες είτε έχουν κατασβηστεί είτε βρίσκονται υπό πλήρη έλεγχο.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για σήμερα

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.gscp.gr) για σήμερα Δευτέρα 11 Ιουλίου, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για την Περιφέρεια Αττικής και την Ν. Εύβοια.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους οργανισμούς περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.
Με βάση τα προβλεπόμενα, παρακαλούνται οι πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης κ.α.
Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.