ΕΛΛΑΔΑ

Το ΥΠΕΣ επιβεβαιώνει τις αποκαλύψεις του Νewsbomb.gr

Το ΥΠΕΣ επιβεβαιώνει τις αποκαλύψεις του Νewsbomb.gr
Την καθυστέρηση στην χρηματοδότηση των δήμων για την πυροπροστασία...

Την καθυστέρηση στην χρηματοδότηση των δήμων για την πυροπροστασία παραδέχθηκε το Υπουργείο Εσωτερικών, μετά από ανακοίνωση που εξέδωσε στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων ότι δεν θα γίνει καμία μείωση στο κονδύλι.

Το newsbomb.gr είχε φέρει στο φως το θέμα που «άναψε» φωτιές μιλώντας για «ανοχύρωτα» δάση που έχουν μετατραπεί σε «βραδυφλεγείς βόμβες» καθώς δεν έχουν γίνει οι απαραίτητοι καθαρισμοί.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου μέχρι τις 13 Ιουλίου θα ολοκληρωθεί η πίστωση όλων των λογαριασμών των δήμων με τα κονδύλια που έχουν εγκριθεί για την πυροπροστασία. Ωστόσο, όπως καταγγέλλουν οι δήμαρχοι και οι δασολόγοι η ολιγωρία έχει δημιουργήσει ήδη τεράστια προβλήματα ενώ όπως λένε ακόμη και σήμερα να δοθούν τα χρήματα τα έργα αναμένεται να ολοκληρωθούν προς το τέλος Αυγούστου.

Παράλληλα, το υπουργείο αναφέρει πως η καθυστέρηση οφείλεται «στην χρονική υστέρηση της μεταφοράς των σχετικών πόρων που διατίθενται στο υπουργείο Εσωτερικών από το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και το Λογιστήριο του Κράτους».

Μάλιστα, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, το πρόβλημα αυτό επιλύθηκε τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου με συνέπεια να δοθεί άμεσα η εντολή από του υπουργείο Εσωτερικών προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για τη μεταφορά των κονδυλίων στους δικαιούχους ΟΤΑ.

Τέλος, το υπουργείο εκφράζει την πεποίθηση ότι το κενό θα καλυφθεί, καθώς οι υπεύθυνες διοικήσεις θα εντατικοποιήσουν τις προσπάθειές τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη οι φωτιές έχουν προλάβει το υπουργείο, καθώς καθημερινά οι πυροσβέστες βρίσκονται αντιμέτωποι με τις φλόγες!

Διαβάστε επίσης: «Ανοχύρωτα» δάση... Στο «έλεος» των πυρκαγιών