ΕΛΛΑΔΑ

Ζέστη και αέρας…

Ζέστη και αέρας…
Ζέστη και ηλιοφάνεια θα επικρατήσει στις περισσότερες...

Ζέστη και ηλιοφάνεια θα επικρατήσει στις περισσότερες περιοχές της χώρας με τη θερμοκρασία στα ηπειρωτικά τοπικά να αγγίζει τους 38 βαθμούς κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι άνεμοι 7 και πιθανόν 8 μποφόρ στο Αιγαίο. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων το απόγευμα στα βόρεια ορεινά.

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 37 βαθμούς κελσίου. Στα ανατολικά έως 34.

Στη Θεσσαλονίκη επίσης ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος. Το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και ενδέχεται στα ορεινά να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 36 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: γενικά αίθριος. Το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν μεμονωμένοι όμβροι στα ορεινά της Μακεδονίας. Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 18 έως 37 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ιονίου, ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος. Το απόγευμα στα βόρεια θα αναπτυχθούν νεφώσεις και ενδέχεται στα ορεινά της ηπείρου να εκδηλωθούν μεμονωμένοι όμβροι. Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 18 έως 37 κατά τόπους στα ηπειρωτικά έως 38 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος. Το απόγευμα στα ορεινά της βόρειας Θεσσαλίας θα αναπτυχθούν νεφώσεις και ενδέχεται να εκδηλωθούν μεμονωμένοι όμβροι. Άνεμοι: βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά κυρίως θαλάσσια τμήματα 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 19 έως 37 και στα νότια κατά τόπους 38 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
καιρός: αίθριος. Άνεμοι: βορείων διευθύνσεων 5 με 7 και πιθανόν πρόσκαιρα στις Κυκλάδες τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 22 έως 32 βαθμούς κελσίου και στη νότια Κρήτη έως 36.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: αίθριος. Άνεμοι: στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ και στα νότια βόρειοι βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: από 23 έως 35 και κατά τόπους έως 36 βαθμούς κελσίου.