ΕΛΛΑΔΑ

Χύθηκε αίμα στο Λαγανά

Χύθηκε αίμα στο Λαγανά
Η τραγωδία δεν άργησε να χτυπήσει τη «πόρτα» του Λαγανά...

Η τραγωδία δεν άργησε να χτυπήσει τη «πόρτα» του Λαγανά, στη Ζάκυνθο. Μια περιοχή που παρουσιάζει ομοιότητες με αυτή στα Μάλια της Κρήτης, με συνεχείς διαπληκτισμούς μεταξύ ντόπιων και τουριστών-κυρίως Βρετανών.

Ξημερώματα Τετάρτης και άλλο ένα περιστατικό-παρόμοιο με αυτά που εκτυλίσσονται κάθε βράδυ- έμελλε να εξελιχθεί σε αιματηρή συμπλοκή με θύμα έναν νεαρό Άγγλο που βρέθηκε θανάσιμα τραυματισμένος από μαχαίρι. Δράστης έναν νεαρός οδηγός Ταξί και συνεργός του ένας συνομήλικος συνάδελφός του.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες που προέκυψαν από την αστυνομία το περιστατικό συνέβη έξω από ένα «φαστ φουντ», στον κεντρικό δρόμο του Λαγανά στις 03:00 τα ξημερώματα. Ο άτυχος Βρετανός μαζί με τους τέσσερις φίλους του διαπληκτίστηκαν με δύο ταξιτζήδες, που εκείνη την ώρα ήταν σταθμευμένοι στον δρόμο.

Όπως ισχυρίστηκε αργότερα ο δράστης, οι δυο νεαροί ενοχλήθηκαν καθώς οι νεαροί Βρετανοί τους ενοχλούσαν με λέιζερ. Γεγονός που εξόργισε τον 21χρονο ο οποίος πήρε ένα μαχαίρι που είχε μέσα στο ταξί και το κάρφωσε στη καρδιά του 19χρονου!

Ο 19χρονος Ρόμπερτ Τζέιν Σεβάζ έπεσε αιμόφυρτος , ενώ οι φίλοι του φέρουν τραύματα στην κοιλιά, στην πλάτη και σε όλο τους το σώμα.

Αμέσως μετά την αιματηρή συμπλοκή ο δράστης μαζί με τον φίλο του εξαφανίστηκαν και πέταξαν το μαχαίρι στη θάλασσα.
Οι αρχές ωστόσο κατάφεραν και τους συνέλαβαν τρεις ώρες αργότερα. Με το πρώτο φως της ημέρας, δύτες βούτηξαν στη θάλασσα, στο σημείο που υπέδειξε ο δράστης και βρήκαν το μαχαίρι.

Ήδη τα Βρετανικά ΜΜΕ στέλνουν ανταποκριτές, ενώ στη Ζάκυνθο θα μεταβεί και ο Άγγλος πρεσβευτής.

Το Newsbomb.gr επικοινώνησε με την αστυνομική διεύθυνση Λαγανά ωστόσο ουδείς αξιωματικός θέλησε να κάνει δήλωση για το συμβάν.

Την δική του άποψη για το περιστατικό μας κατέθεσε, αντιθέτως, ο Βασίλης Μούτσιος Διευθυντής σύνταξης της τοπικής εφημερίδας της Ζακύνθου «Ημέρα τση Ζάκυνθος»: «Γίνονται προσπάθειες να ‘καθαρίσει’ η περιοχή από τα έκτροπα και τα όργια που συμβαίνουν στην περιοχή. Οι ενέργειες αυτές γίνονται σε συνεργασία των αστυνομικών αρχών από κοινού με τον σύλλογο ιδιοκτητών μπαρ και εστιατορίων», αναφέρει ο δημοσιογράφος και καταλήγει «Παλαιότερα υπήρχαν αντιδράσεις από τη πλευρά των ιδιοκτητών νυχτερινών μαγαζιών, αλλά τώρα και εκείνοι κρίνουν πως πρέπει να αλλάξει το μοντέλο διασκέδασης».