ΚΥΠΡΟΣ

Οργή και θρήνος στην κηδεία των δίδυμων αδελφών

Οργή και θρήνος στην κηδεία των δίδυμων αδελφών
Μέσα σε κλίμα οδύνης, πόνου αλλά και οργής...

Μέσα σε κλίμα οδύνης, πόνου αλλά και οργής για τις εγκληματικές ευθύνες, ακόμα και του ίδιου του Κύπριου προέδρου, τελέστηκε σήμερα η κηδεία των δίδυμων αδελφών που χάθηκαν άδικα στη φονική έκρηξη της Δευτέρας στη Ναυτική Βάση «Ευ. Φλωράκης». Τους δύο ήρωες τον Μιλτιάδη και τον Χρήστο, που θυσιάστηκαν στο βωμό της ανευθυνότητας μερικών.

Η μητέρα των παιδιών απηύθυνε έκκληση αντί στεφάνων να γίνει από όλους μια εισφορά για να χτιστεί μία εκκλησία στο χωριό, στο όνομα της Αγίας Μαρίνας, στη μνήμη των αδικοχαμένων παιδιών της.

Όλοι στην κηδεία φόρεσαν μετά από προτροπή της οικογένειας Χριστοφόρου λευκά και γαλάζια μπλουζάκια, τα χρώματα του ναυτικού, που υπηρέτησαν με αφοσίωση τα δύο αδέλφια. Τρεις συνάδελφοι των Μιλτιάδη και Χριστάκη Χριστοφόρου κρατούσαν τρεις σταυρούς με λευκά άνθη. Επάνω στα φέρετρα ήταν τα πηλίκια των δυο εθνοφρουρών του ναυτικού και οι φωτογραφίες τους

Με παρατεταμένο χειροκρότημα, το συγκεντρωμένο πλήθος υποδέχθηκε τις σορούς των δίδυμων αδελφών την ώρα που πένθιμα κτυπούσαν οι καμπάνες, τιμητικό άγημα από το ναυτικό απέδιδε τιμές και η Στρατιωτική Μουσική της Εθνικής Φρουράς παιάνιζε εμβατήρια.

Διαβάστε επίσης: Τι είπε στο διάγγελμα ο Κύπριος πρόεδρος