ΚΟΣΜΟΣ

Τι είπε στο διάγγελμα ο Κύπριος πρόεδρος

Τι είπε στο διάγγελμα ο Κύπριος πρόεδρος
Την πρόσληψη του έγκριτου νομικού...

Την πρόσληψη του έγκριτου νομικού Πόλη Πολυβίου, ως επικεφαλής ανεξάρτητης μονομελούς επιτροπής για να διερευνήσει τα γεγονότα που αφορούν τη φονική έκρηξη στη ναυτική βάση «Ευ. Φλωράκης», ανακοίνωσε στο διάρκειας περίπου 5 λεπτών διάγγελμά του, ο Κύπριος πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας.

Ο Πρόεδρος εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στις οικογένειες των θυμάτων και διαβεβαίωσε ότι θα αποδοθούν και θα αναληφθούν ευθύνες, όπου και αν ανήκουν, απευθύνοντας παράλληλα έκκληση για ψυχραιμία, νηφαλιότητα και συλλογική εργασία, ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών στους θεσμούς.

Ο Δημήτρης Χριστόφιας αναφέρθηκε και στα επεισόδια, το βράδυ της Τρίτης έξω από το Προεδρικό Μέγαρο. Όπως είπε, ευθύνη όλων είναι η στήριξη των θεσμών και νόμων κάνοντας λόγο για εθνικιστικές ακροδεξιές ομάδες που εκμεταλλεύτηκαν τον ανθρώπινο πόνο και αμαύρωσαν τις εκδηλώσεις στο Προεδρικό.

Ο Πρόεδρος σύγκρινε τις εικόνες των προχθεσινών επεισοδίων με τις εικόνες από το Προεδρικό, τις μέρες του πραξικοπήματος του 1974.